Happy Dog Cat

Parcours EK 2018 voor 90 % gelijk aan dat van Rosmalen 2017

Parcours EK 2018 voor 90 % gelijk aan dat van Rosmalen 2017

Wie vorig jaar de GP van Brabant in Rosmalen zag, heeft al een goed idee hoe het parcours voor het EK veldrijden er uitziet. En toen won ene Mathieu van der Poel. Weliswaar zonder de aanwezigheid van onder meer Wout van Aert.

Ex-topveldrijder Richard Groenendaal is de bouwer van het parcours voor het EK veldrijden. “Het parcours is voor negentig procent gelijk aan dat van vorig jaar, we hebben toen ook de basis willen neerleggen voor dit evenement.”, klinkt het.

De Nederlander benoemt vervolgens de onderdelen die wel anders zijn dan in 2017: “De verschillen zijn een extra zandbak, een schuine kant en een gedeelte waar je met vlonders over het water komt te rijden" (nvdr. een soort van ponton). Voorts kan het parcours, met tal van hindernissen, omschreven worden als snel en technisch. De één is daar al wat beter in dan de ander ...

Open strijd verwacht

Bij de dames wordt, zoals we stilaan gewoon zijn, een spannende open strijd verwacht. “Ik denk dat het zeker een parcours is voor Marianne Vos, maar Sanne Cant kan hier ook goed uit de voeten. Ik geloof niet zo in een parcours bouwen voor een bepaalde sporter of voor een bepaald land. Ik heb geprobeerd, binnen de mogelijkheden, een zo uitdagend mogelijk rondje neer te leggen. Het is afwisselend, maar je mist hier de natuurlijke hoogteverschillen zoals die van het WK in Valkenburg of zoals die van Ronse bijvoorbeeld. Maar ik denk dat het veel crossers aanspreekt. En voor de supporters is de wedstrijd goed te volgen, de finish ligt midden op het evenemententerrein van Autotron, net als vorig jaar.“, laat Groenendaal zijn licht schijnen.

“Het is mijn verwachting dat het lang bij elkaar kan blijven in alle categorieën, ook bij de mannen, ja. Mathieu van der Poel stak er vorig jaar wat boven uit en vindt een parcours dat hem ligt maar ook Wout van Aert moet dat kunnen. Outsiders kunnen hier zomaar een podiumplek pakken, maar ook tiende worden bij wijze van spreken. Je zult goed moeten indelen en wat geluk moeten hebben.”

Tekst: Bart D / Bron: EK veldrijden - Vind info EK veldrijden 2018 via onze kalenderpagina

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd van vorig jaar in Rosmalen - Vimeo©Julien Gielen

Vimeo©Julien Gielen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juni 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!