Niels Albert wordt ook terug coach van de profs

Niels Albert wordt ook terug coach van de profs

Niels Albert kondigde deze zomer zijn afscheid aan als coach van Wout van Aert maar bleef wel actief als begeleider van de jongeren van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Daar komen nu ook de profs bij van het team.

Niels Albert startte ooit als ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace, dat vervolgens Crelan-Vastgoedservice werd. Hij maakte in 2016 mee met Wout van Aert de overstap naar het Sniper Cycling Team van Nick Nuyens maar bleef, zonder er veel mee naar buiten te treden, wel de jeugd begeleiden.

Pauwels Sauzen-Vastgoedservice laat nu weten dat, mede op voorstel van hun ploegleider Tom Vannoppen, Albert ook mee de profs zal coachen. "Onze groep is gegroeid en nog amper te behappen in mijn eentje", klinkt het bij Vannoppen. "Bovendien heeft Niels een pak ervaring waarmee hij ons van dienst kan zijn."

'Het begon te kriebelen'

Hoewel Niels Albert zijn afscheid had aangekondigd om ondere andere meer tijd te hebben voor zijn gezin, was hij vaak terug te vinden in het veld. "Toegegeven, het begon ook te kriebelen. Met het aantrekken van onder meer de broers Sweeck, Daan Soete, Toon Vandebosch en Loes Sels, is het team grondig versterkt in vergelijking met vorige winter. Ik denk dat ik hen met mijn ervaring toch iets kan bijbrengen. En het is leuk dat ik dat ploegleidersschap kan delen met Tom Vannoppen. Zo is de belasting minder hoog."vertelt Niels. Hij was er gisteren bij in Boom, terwijl Tom Vannoppen al was afgereisd naar Bern (Zwi) in functie van de wereldbekerwedstrijd.

Progressie

Albert verwacht nog wat progressie van het team de komende weken:"Laurens was vorige week wat ziek, maar toonde in Boom dat hij stilaan naar zijn beste vorm toegroeit."

Laurens Sweeck werd gisteren vijfde in de tweede manche van de superprestige en ware het niet dat zijn zadel afbrak, zat daar misschien nog meer in. Na het uitvallen van Mathieu van der Poel in de Brico Cross in Lokeren vorige week trok Daan Soete het zeil naar zich toe en pakte er de zege en voorbije donderdag won Loes Sels de Kermiscross in Ardooie.

"Dit kan een mooie winter worden voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en daar zal ik mijn steentje toe bijdragen." aldus een gemotiveerde Niels Albert.

Foto's©Veldritkrant. be / Tekst Bart D - Bron: Pauwels Sauzen-Vastgoedservice
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!