Nederlandse selectie voor de wereldbekerwedstrijd in Bern (Zwi)

Nederlandse selectie voor de wereldbekerwedstrijd in Bern (Zwi)

Gerben de Kneght heeft zijn selectie voor de wereldbekerwedstrijd op zondag 21-10-2018 in Bern bekendgemaakt. De Nederlandse bondscoach neemt 29 rensters/renners mee naar Zwitserland.

"Uiteraard is Mathieu van der Poel wederom favoriet. Hopelijk geeft zijn enkel deze week geen reactie, maar ik verwacht dat het wel goed komt na zijn wedstrijd afgelopen weekend. Bij de vrouwen springen vooral de resultaten van Marianne Vos en Annemarie Worst eruit de laatste weken. Goed om te zien dat ook Annemarie aantoont een grote wedstrijd te kunnen winnen. Ik ben ook blij dat Joris Nieuwenhuis de aansluiting met de elite mannen top heeft gemaakt en hersteld is van zijn blessure. Hij haalt nu weer het niveau wat bij hem hoort.In alle categorieën denk ik dat we mee kunnen doen voor het podium. Iedereen heeft bewezen dit aan te kunnen. We hebben een sterke en uitgebalanceerde selectie. Daarnaast zijn we na heel wat jaren weer terug in Zwitserland. Ik verwacht veel publiek en een mooi parkoers.", aldus Nederlands bondscoach Gerben de Kneght.


Nederlandse selectie

Elite heren: Mathieu en David van der Poel, Lars Van der Haar, Corné van Kessel, Stan Godrie, Sieben Wouters, Joris Nieuwenhuis en Gosse van der Meer.

Dames: Maud Kaptheijns, Marianne Vos, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Sophie de Boer, Fleur Nagengast, Inge van der Heijden, Manon Bakker en Denise Betsema

Beloften heren/U23: Jens Dekker, Maik van der Heijden, Kyle Agterberg, Mees Hendrikx, Ryan Kamp en Roel van der Stegen

Juniores: Pim Ronhaar, Luke Verburg, Noah Vreeswijk, Hugo Kars, Lars Boven en Twan van der Drift


Foto ©Veldritkrant. be






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!