Dames Bart Wellens flankeren een sterke Marianne Vos in Ronse

Dames Bart Wellens flankeren een sterke Marianne Vos in Ronse

Een sterke Marianne Vos heeft de Brico Cross in Ronse gewonnen. De veelvoudige kampioene werd op het podium geflankeerd door de twee dames van het team van Bart Wellens, Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst.

De winnares van de Brico Cross in Geraardsbergen Eva Lechner, die voor het eerst aan de start kwam in de uitrusting van haar nieuw team Creafin-Tüv Süd, dook in Ronse als eerste het veld in. Bij het ingaan van de tweede ronde reed een kopgroep van een 12-tal rensters, met vooraan Kim Van de Steene en achteraan Sanne Cant, de aankomstzone voorbij. Eens in het veld nam Marianne Vos, met Annemarie Worst in haar spoor, het commando over en de twee wisten een kloofje te slaan. Achter het duo, een trio met Ellen Van Loy, Ceylin del Carmen Alvarado en Alice Maria Arzuffi, die als eerste de aansluiting met de koplopers kon maken. Met vijf vooraan werkten ze de vierde ronde af. Kim Van de Steene rijdt dan op plaats zes, zou ook die plaats kunnen consolideren en finishen net achter Alvarado (4de) en Van Loy (5de).

In de voorlaatste ronde versnelde Vos een eerste keer en kon enkel Worst volgen. Bij een tweede versnelling van Marianne moest ook zij de rol lossen. De veelvoudige kampioene kon haar inspanning doortrekken tot aan de finish en pakte voor de eerste keer de zege boven op de Hotondberg. De twee dames van het team van Bart Wellens, Arzuffi en Worst, finishten als tweede en derde en mochten dus mee het podium op.

Na afloop vertelde Marianne Vos hoe ze het tactisch bekeken had:"Op een dergelijk lastig parcours heb je niet zoveel pijlen om te verschieten. Ik voelde dat de rest het moeilijk had en versnelde. Dan lukt het of val je terug. Met een tweede versnelling geraakte ik weg. Het is een mooi begin van het cyclocrossseizoen."

Annemarie Worst kon lang mee met Vos. "Ik kreeg het wel zwaar in de tweede helft maar kon mij herpakken. Het geeft een goed gevoel om op het podium te staan", aldus de jonge Nederlandse.

De verwachte Italiaanse Lechner zakte vrij vroeg weg, kreeg nog kettingproblemen (zie foto rechts © TFoto.be) en zou als 11de eindigen. Sanne Cant reed een tijdje in het gezelschap van Nikki Brammeier, Sophie De Boer en Inge Van der Heijden. De wereldkampioene miste de aansluiting om vooraan mee te kampen en werd 9de. Vader Gino Cant gaf tijdens de wedstrijd al mee dat het niet echt haar parcours is. "Een beetje alles bijeen zeker.", reageert Sanne achteraf. "Ook de heen- en terugreis naar Amerika, het uurverschil, gisteren gereden en nog niet in topvorm."

Bij elite dames won tot dusver nog nooit een Belgische de Hotondcross.

Foto's© Veldritkrant / Tekst Bart D

Fotospecial klik
Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!