Happy Dog Cat

Sanne Cant slaat finaal toe en pakt haar eerste seizoenszege

Sanne Cant slaat finaal toe en pakt haar eerste seizoenszege

Sanne Cant pakt in Meulebeke haar eerste zege van het veldritseizoen. Ellen Van Loy en Laura Verdonschot namen de beste start en kleurden ook samen met Cant, Loes Sels en Ceylin Alvarado de finale.

Van bij de start ging het er hard aan toe bij de dames. Ellen Van Loy en Laura Verdonschot waren het best weg en namen wat voorsprong. Al snel kreeg het duo het gezelschap van Loes Sels en Lindy van Anrooij, die even later zou moeten lossen. Een sterke Ceylin Alvarado wist in één ruk de kloof te dichten tussen het achtervolgend groepje en de koplopers. Even later sloot ook Sanne Cant, die niet zo goed was gestart, vooraan aan. De vijf bleven samen tot het ingaan van de laatste ronde. Op het einde ging het tempo de hoogte in en Laura Verdonschot plooide haar nog dubbel maar moest de rol lossen. Toen Cant een ultieme versnelling aan de balkjes plaatste, geraakte ze niet echt weg. De wereldkampioene veldrijden had echter enkele meters voor op Ellen Van Loy bij het opdraaien van de piste. Wat voldoende bleek voor de overwinning. Van Loy finishte als tweede, Loes Sels derde en Ceylin Alvarado werd vierde. Laura Verdonschot bolde als vijfde over de meet.

"Ik wou in de laatste ronde het verschil maken”, vertelde Cant achteraf. "Ik wist dat als ik met een beetje voorsprong de piste kon opdraaien, ik er kort bij zou zijn. Dat lukte en ik ben dan ook heel tevreden met mijn eerste overwinning van het seizoen. De eerste is altijd de moeilijkste, zeggen ze. Ik ben blij dat ik mijn overgang uit Amerika goed heb verteerd. Het doet deugd dat ik weer in mijn eigen bed kan liggen en mijn vertrouwde trainingen kan doen.", aldus een blije wereldkampioene.

Leuk om nog te vermelden, is dat de nrs 1, 2 en 3 net dezelfde zijn als vorig jaar bij elite dames in deze Berencross.

Foto's© Veldritkrant / Tekst Bart DVind de volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031