Wout van Aert rijdt deze winter voor Cibel-Cebon Offroad Team

Wout van Aert rijdt deze winter voor Cibel-Cebon Offroad Team

In Sint-Katelijne-Waver werd deze middag de éénmansploeg van Wout van Aert voorgesteld. De wereldkampioen veldrijden rijdt dit veldritseizoen voor het Cibel-Cebon Offroad Team

Wout van Aert zal het huidige veldritseizoen afwerken als individuele profrenner in de éénmansploeg Cibel-Cebon Offroad Team, met Caps als extra 'main partner'. "Het nieuwe team is het gevolg van de verrassende maar noodzakelijke wending in Wouts carrière." klinkt het.

"Een wending die het begin is van een nieuwe start, met de focus vooruit", verwoordt Van Aert het zelf. "Ik ben echt opgezet met het feit dat ik de komende maanden het vertrouwen krijg van een aantal nieuwe partners, die met mij de krachten willen bundelen om deze winter mooie resultaten te boeken. Dit geeft me een extra boost om er vol tegenaan te gaan en mijn regenboogtrui op die manier alle eer aan te doen."

Nog geen nieuws over 'de weg'

Op vandaag zijn er nog geen concrete afspraken in welke ploeg Van Aert volgend voorjaar op de weg zal rijden. Er werd in eerste instantie gefocust op het crossgebeuren. "Deze éénmansploeg is een tussentijdse oplossing waarbij de verschillende partners een opportuniteit zagen om samen met Wout van Aert een succesverhaal te creëren. Er is echter geen ambitie om dit verder uit te bouwen. Het is weliswaar de bedoeling om ondertussen een plekje te zoeken in een WorldTourteam waarin hij in 2019 zijn wegseizoen zal afwerken", luidt het .

Veldrijden combineren met wegprogramma

"Wouts hoofddoel voor de eerstvolgende jaren is en blijft het veldrijden in de winter te combineren met een wegprogramma op WorldTourniveau.", aldus het teammanagement.
To Walk Again

Het shirt op onderstaande foto's zal kunnen gekocht worden in de fanshop (ook online) van Wout van Aert. De opbrengst wordt geschonken aan 'To Walk Again', het project van bezieler Marc Herremans waar Wout van Aert en zijn vrouw Sarah peter en meter van zijn.

Teammanager Jef Van den Bosch kreeg een ingekaderd shirt uit handen van Wout van Aert kado als dank ...
foto's© Veldritkrant / Tekst Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!