Telenet Fidea Lions blijven winnen - zege voor Nicolas Cleppe

Telenet Fidea Lions blijven winnen - zege voor Nicolas Cleppe

De Telenet Fidea Lions blijven de zeges aan elkaar rijgen. Nicolas Cleppe heeft gisteren de derde en laatste Jingle Cross, een UCI C1-wedstrijd, in Iowa City gewonnen.

Op de derde en laatste dag van de Jingle Cross stond een UCI C1-wedstrijd geprogrammeerd. En het is opnieuw een renner van de Telenet Fidea Lions die met de zege gaat lopen, Nicolas Cleppe deze keer. Na de overwinning van Lars Van der Haar (Ned) in de Brico Cross Geraardsbergen, Quinten Hermans in de C2-wedstrijd in Waterloo en de twee wereldbekerzeges van Toon Aerts, was deze keer de West-Vlaming van het team aan zet.

Heel wat renners sloten hun Amerikaans avontuur af na de wereldbekerwedstrijd in Iowa City, maar daags nadien werd er nog gecrosst op het parcours. Extra kansen dus voor wie wel aan de start kwam. Niet alleen voor de zege maar ook voor de UCI-punten.

De 22-jarige Cleppe won de wedstrijd na een straffe solo. Meteen goed voor zijn allereerste profzege. Sieben Wouters (Ned) finishte op iets minder dan een minuut als tweede en zijn teamgenoot van Creafin Tüv Süd, Michael Boros (Tsj), werd derde. Op 4 en 5 twee Telenet Fidea Lions, Jim Aernouts en Thijs Aerts.

"In de eerste ronde bepaalde mijn teamgenoot Jim Aernouts het tempo en volgde ik.", vertelt Cleppe na de wedstrijd. "In de tweede of de derde ronde zat ik op kop en kon net genoeg versnellen om alleen voorop te geraken en het vol te houden tot het einde. Het was concentreren, concentreren, concentreren, ... (nvdr om niet te vallen op het gladde parcours) tot aan de finish. Ik won en ben zeer gelukkig.", aldus de 22-jarige Ingelmunstenaar.

Leuk detail. Teamgenoten Toon Aerts en co hielpen mee in de 'pits'


Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto© Ethan Glading / Tekst Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!