Katerina Nash wint op de slotdag van de Jingle Cross

Katerina Nash wint op de slotdag van de Jingle Cross

Op dag drie van de Jingle Cross ging de zege bij de dames naar Katerina Nash. Evie Richards nam een goede start maar even later zal wellicht haar inspanning van in de wereldbekerwedstrijd hebben doorgewogen.

In de UCI C1-wedstrijd voor elite dames van de Jingle Cross bepaalde Evie Richards (GBr) in het begin het tempo, met Katerina Nash (Tsj) en Maghalie Rochette (Can) in haar spoor. De Britse bekocht blijkbaar haar inspanning van de dag ervoor want even later moest ze vooraan de rol lossen en werd ook bijgehaald door haar teamgenote Ellen Noble. Richards zou als vijfde finishen. Vooraan kon Nash in de laatste ronde afstand nemen van Rochette en met een half minuutje voorsprong de wedstrijd winnen. Noble kon de winnares van de wereldbekermanche, Katie Keough (USA), afhouden en werd derde.

"Het verwonderde mij dat we zo snel weggeraakten.", vertelde Nash na de wedstrijd. "Ik wou gisteren (nvdr. de wereldbekerwedstrijd) winnen en was teleurgesteld. Nu ben ik dus heel content. Als ik kan, wil ik winnen en vandaag was geweldig.", aldus Katerina Nash

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina

Foto© Ethan Glading / Tekst Bart D




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!