Knappe zege voor Toon Aerts in opener World Cup 2018-2019

Knappe zege voor Toon Aerts in opener World Cup 2018-2019

Toon Aerts heeft gisteren de eerste wereldbekerwedstrijd van dit veldritseizoen in Waterloo, Wisconsin (USA) gewonnen. De Telenet Fidea Lion is bijgevolg leider in het klassement. Wout van Aert finishte als tweede en Laurens Sweeck vervolledigde het podium.

Na een versnelling in de derde ronde van Wout van Aert vormde zich een kopgroepje van zeven, met drie renners van de Telenet Fidea Lions (Toon Aerts, Quinten Hermans en Corné van Kessel), twee van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice (Daan Soete en Laurens Sweeck) én Eli Iserbyt. Sweeck viel zowat halfweg koers weg vooraan toen hij zich verslikte aan de balkjes. Ook voor Iserbyt en Van Kessel leek het tempo te hoog en haakten af. Na een schuiver van Soete, die daardoor Quinten Hermans ophield, was het aan het duo Van Aert en Aerts om het uit te vechten voor de zege. Toen Toon op een paar ronden van het einde een versnelling plaatste, bleef Wout aanvankelijk op enkele seconden hangen maar uiteindelijk brak de veer. Aerts verzwakte niet en reed zo naar de eerste wereldbekerzege van het seizoen en trakteerde het publiek nog op een jump op de laatste brug alvorens de finish te overschrijden.

"Mijn ploegmaats geloofden niet dat ik het zou doen, maar die brug is echt gemaakt om te springen", lachte Aerts achteraf

Thuishaven Trek

De zege in Waterloo, Wisconsin (USA) maakt het voor Toon Aerts en het team des te mooier omdat de wedstrijd werd gereden in de achtertuin van fietsenfabrikant Trek, het merk waarmee de ploeg fietst en waarvan teammanager Sven Nys ambassadeur is.

3 op 3

Met winst voor Lars Van der Haar in de Brico Cross Geraardsbergen, voor Quinten Hermans in de C2-wedstrijd Trek CX Cup Waterloo en deze zege van Toon Aerts, scoren de Telenet Fidea Lions een 3 op 3.

Foto©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!