Van der Heijden rijdt naar winst na tuimelperte Dekker

Van der Heijden rijdt naar winst na tuimelperte Dekker

Zondag was Jens Dekker bij de beloften in Geraardsbergen op weg naar de zege tot een ferme tuimelperte in de afdaling -die vervolgens voor de dames werd geschrapt- hem uit de wedstrijd haalde. Uiteindelijk ging de overwinning naar een andere Nederlander, Maik Van der Heijden

Bij de beloften in de Brico Cross Geraardsbergen was Jens Dekker op weg naar zijn derde overwinning van het seizoen maar een stevige valpartij in een afdaling besliste er anders over. Dekker moest met zijn schouder uit de kom de wedstrijd noodgedwongen verlaten. “Gelukkig heb ik wel niets gebroken”, kwam het goede nieuws achteraf. Eerder dit seizoen won de Corendon-Circusrenner al 2 wedstrijden op Australische bodem. Dekker stelt het intussen goed.

Afdaling geschrapt voor de dameswedstrijd

De bewuste afdaling zou uiteindelijk geschrapt worden voor de dameswedstrijd. “Volgens de UCI-regels mag het eigenlijk niet meer”, vertelde UCI-commissaris Guy Dobbelaere. “Elite dames en heren moeten op hetzelfde parcours rijden.” Maar er werd dus toch - éénmalig ?- een uitzondering gemaakt omwille van het welbevinden van de rensters. Een beslissing waar zowat iedereen zich kon in vinden.

Zege voor Maik Van der Heijden

De zege op de Kapelmuur ging uiteindelijk naar Nederlander Maik Van der Heijden, die met een versnelling in de slotfase Timo Kielich achter zich kon laten.

Kielich miste zijn start doordat hij in een andere renner bleef haken. Hierdoor dook hij bij de laatsten het veld in. Toch kon hij stelselmatig opschuiven en op twee ronden van het einde reed hij naar de kop van de wedstrijd. Hij probeerde op en over Maik Van Der Heijden te gaan, maar die klampte aan. Toen Van Der Heijden zijn versnelling plaatste, moest een vermoeide Kielich lossen.

“Ik ben blij dat ik hier nu al kan meedoen voor de overwinning. Ik miste mijn start volledig. Voor mij was het een echte inhaalrace. Ik ben dus blij dat ik nog zo kort kon finishen.”, aldus Timo Kielich. Niels Derveaux mocht als derde mee op het podium.

foto's©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D



Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!