DVV-trofee introduceert Brussels Universities Cyclocross

DVV-trofee introduceert Brussels Universities Cyclocross

Op zondag 6 januari zakt het veldritpeloton af naar onze hoofdstad voor een gloednieuwe cross, de Brussels Universities Cyclocross. Op de terreinen van zowel de VUB als ULB vindt er de 7de manche van de DVV Verzekeringen Trofee plaats.

Het is de allereerste keer dat een cross neerstrijkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Tussen de talrijke aulas en het mooie groen van de VUB en ULB vindt de veldrittop een knap en gevarieerd parcours terug om zijn kunsten te etaleren. "Je kan deze nieuwe cross een beetje vergelijken met een parkcross, maar dan wel met aanwezigheid van indrukwekkende gebouwen", aldus Erwin Vervecken van organisator Golazo Sports.

"Het wordt iets uniek op 6 januari. Dankzij de aanwezigheid van heel wat schuine vlakken (taluds) kunnen we op de campussen van de VUB en ULB een mooi parcours uittekenen. De passage aan de bekende trappenpartij aan de cafetaria van de VUB kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, wel eens het sleutelmoment worden tijdens de wedstrijd", stelt Vervecken.

De Brussels Universities Cyclocross neemt op de kalender de plaats in van de Soudal Cyclocross Leuven. De wedstrijd in Leuven verhuist naar 23 februari en blijft deel uitmaken van de Soudal Classics.

Vind alle crossen van de DVV Verzekeringen trofee via onze kalenderpagina

foto VUB/Golazo


Foto©Veldritkrant. be
Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!