AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Team Steylaerts - 777: 'Een stapje vooruit'

Team Steylaerts - 777: 'Een stapje vooruit'

In de nieuwe showroom van badkamerspecialist Steylaerts in Lier werd vandaag de formatie Steylaerts-777 officieel voorgesteld. Bart Wellens, die samen met Marc Janssens instaat voor het sportief management, ziet zijn team uitgebreid van vijf naar acht renners

Met het team Steylaerts-777 heeft Bart Wellens nu acht renners onder zijn hoede. Beloftenkern Timo Kielich, Gert Smets en Pieter-Jan Vliegen krijgen al meteen te horen dat Marc Janssens, die er als ploegleider bijkomt, wel wat verwacht van de jongens. "Timo kan meespelen voor de podiumplaatsen en zelfs een grote cross winnen. Pieter-Jan heeft deze zomer een enorme stap gezet, voor hem is dit een nieuwe ervaring. Toch zal het vooral een jaar van leren worden. Het is zijn eerste jaar binnen een professioneel veldritteam. Gert is gemotiveerd om zijn laatste beloftejaar met succes af te ronden. Vorig weekend zorgde hij trouwens al voor de eerste overwinning op het Fort van Kessel." klinkt het.


Dames

Alice Maria Arzuffi (Ita) en Annemarie Worst (Ned) zijn de dames van het team. Voor de Italiaanse wordt het haar tweede volledige veldritwinter. Vorig jaar behaalde ze brons op het EK en won ze de Brico Cross in Bredene. "Ik heb vorig jaar al veel geleerd", zegt Arzuffi. Ze voelt zich 'happy' in de ploeg en is ambitieus. "Met de ervaring van Bart en Marc kan ik nog een stapje vooruit zetten dit jaar"

Een nieuwe dame voor Bart Wellens, is Annemarie Worst, de wereldkampioene bij de beloften van 2017. In plaats van te mountainbiken koos de Nederlandse er dit jaar voor om haar zomercampagne in hoofdzaak op de weg te rijden. Ze wil er komend veldritseizoen samen met haar teamgenote iets van maken. "Ik denk dat Alice en ik op hetzelfde niveau zitten. Dat brengt dus dezelfde ambities met zich mee. We kunnen samen mooie dingen laten zien en resoluut de strijd aangaan met de top van het damesveldrijden. Ik wil mij bovendien ook tonen in de wereldbekers", aldus Annemarie.


Elite heren

Adam Toupalik (Tsj), Wietse Bosmans en Gianni Vermeersch zijn de elite heren van het team. Toupalik behaalde deze zomer zijn eerste profzege op de weg in de Ronde van Noorwegen . "De haartjes komen weer recht op mijn armen als we 't er over hebben", zei Bart Wellens. De Tsjech is bovendien geselecteerd om het WK in Innsbruck te rijden eind deze maand. "Adam is erg gemotiveerd om zich ook te tonen in het veld. Ook Wietse Bosmans is ambitieus, hij beseft dat dit seizoen wel eens toekomstbepalend zou kunnen zijn.”voegt Wellens nog toe.

Wietse Bosmans werd in juni Belgisch kampioen MTB marathon, is tevreden over zijn zomer en ziet 't zitten voor deze winter. "Ik heb intussen voldoende ervaring en weet wat ik moet doen", klinkt het vastberaden. Een knieprobleem is van de baan na een geslaagde operatie. Bart Wellens ziet Wietse als de sterktste van de drie en zegt met een kwinkslag "rechtblijven hé!"

Van Gianni Vermeersch, die aan zijn derde jaar bij Steylaerts toe is, wordt verwacht dat hij zich herpakt na een tegenvallend vorig veldritseizoen. De West-Vlaming behaalde vorig jaar meteen een zege in Amerika en daarna was het eigenlijk achter de feiten aanlopen. Wellens ziet in Gianni een tactischere crosser en wil hem weer in de voorste regionen zien meestrijden. "Zijn sterke zomer met onder andere een derde plaats in Dwars door het Hageland doet ons wel het beste hopen natuurlijk".

Team Steylaerts-777, met nieuwe naamsponsor, zet en wil 'een stapje vooruit'.

Foto©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D


Zoeken

Kalender

juli 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031