'WK veldrijden op de Cauberg is uiteindelijk heel erg meegevallen'

'WK veldrijden op de Cauberg is uiteindelijk heel erg meegevallen'

In tegenstelling tot wat vorige week bepaalde Nederlandse en vervolgens Belgische media in zijn berichtgeving liet uitschijnen, is het WK Valkenburg 2018 uiteindelijk heel erg meegevallen en dan met name het aantal betalende bezoekers.

Wie vorige week de berichtgeving las in bepaalde media, dat het recentste WK veldrijden in Valkenburg op financieel vlak een tegenvaller bleek en zelf aanwezig was op de Cauberg, zal wellicht even de wenkbrauwen gefronst hebben. Veldritkrant althans wel en dus reden genoeg om ons oor eens te luisteren te leggen bij organisator Gert Veenhuizen.

Klopt het verhaal in de media: De Caubergcross kan niet doorgaan omdat het WK financieel is tegengevallen?

"Zoals altijd een te snelle conclusie. Het WK is uiteindelijk heel erg meegevallen en dan met name de betalende bezoekers, hierdoor was iedereen erg tevreden. Deze winter is een keuze geweest omdat we eerst zekerheid wilden hebben of we én een wereldbeker én een WK in hetzelfde jaar kunnen organiseren. We zijn nu het WK administratief aan het afronden en in overleg met partijen om te kijken welke mogelijkheden er liggen voor het seizoen 2019 (nvdr. voor de Caubergcross).", legt Gert Veenhuizen uit.

Was het jullie keuze om geen wereldbekerwedstrijd te organiseren of kende UCI er geen toe en was het bijgevolg moeilijker (om sponsors te overtuigen, …) om dan alsnog een wedstrijd te organiseren binnen het tijdsbestek ?

"UCI heeft die niet toegekend, zo bleek op de dag van het WK. Het verzoek was wel ingediend en ondersteund door KNWU. Daarna hebben we er niet meer over gesproken met de UCI. En op dat moment ook niet naar potentiele sponsors gekeken, wat gezien het verloop van het WK wel veel gemakkelijker zou zijn geweest, is de verwachting.", besluit organisator Veenhuizen.


Het WK Valkenburg 2018 was dus best ok en het lijkt er op dat de kans groot is dat de Caubergcross in 2019 opnieuw op de veldritkalender zal staan. Of het opnieuw een wereldbekerwedstrijd wordt, beslist de Internationale Wielerunie (UCI).

Archieffoto WB Valkenburg: ©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D






Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!