Marianne Vos was grote slokop in Ladies Tour of Norway

Marianne Vos was grote slokop in Ladies Tour of Norway

Marianne Vos was de voorbije dagen de grote slokop in de Ladies Tour of Norway. De veelvoudige kampioene won alle drie de etappes, pakte de puntentrui én de eindzege. Zij is nu ook de nieuwe leider in de UCI Women’s Worldtour.

Dat de Ladies Tour of Norway Marianne Vos ligt, wist ze door deze vorig jaar te winnen. Dus wilde de Nederlandse ook dit jaar voor de eindzege in het algemeen klassement gaan. “Maar dat je daarbij dan ook drie etappes wint … Daar durf je haast niet van te dromen’, zegt ze op de site van haar team Woawdeals Pro Cycling.

Teamwork

Het hoeft geen betoog dat je in goede vorm moet steken om dergelijke prestatie neer te zetten. Maar Vos looft ook haar ploeggenoten: “Het werk dat je teammaatjes verzetten, wordt vaak niet gezien. Zij zorgen voor de controle in het peloton, helpen bij het maken van tactische beslissingen en rijden de gaten dicht op de momenten dat het moet. Met drie etappes met telkens in de finale een lokaal, technisch circuit was het uitnodigend om aan te vallen. De ploeg heeft op die momenten telkens goed weerstand geboden.”

“De ploeg heeft op veel momenten een uitstekende indruk achtergelaten. En Marianne was elke dag outstanding. Voor velen was ze hier ook topfavoriet. Ze heeft hier vorig jaar ook al gewonnen en iedereen wist dat deze ronde haar lag. Het zou zo geweldig zijn als we deze vorm kunnen doortrekken naar de volgende koersen”, aldus een tevreden ploegleider Jeroen Blijlevens.

Leiderstrui UCI Women's Worldtour

En Marianne Vos heeft er nog een mooie extra bij waar ze zelf niet op had gerekend. Ze is namelijk de nieuwe leider in de UCI Women’s Worldtour. Volgend weekend kan ze de bijhorende trui voor het eerst aantrekken in de GP de Plouay. “Het is de eerste keer dat ik leider in de UCI Women’s Worldtour ben. Het was voor mij een verrassing. Ik had er geen rekening mee gehouden’, klinkt het.


Foto: ©Cor/Anton Vos - Ladies Tour of Norway / Tekst: Bart D




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!