Mathieu van der Poel tot 2023 bij 'broers Roodhooft'

Mathieu van der Poel tot 2023 bij 'broers Roodhooft'

Alleskunner Mathieu van der Poel (23) verlengt zijn contract bij Ciclismo Mundial, de vennootschap waar ook Corendon-Circus onder valt, tot en met 2023. Het team vraagt ook een procontinentaal statuut aan, zodat VDP straks ook klassiekers kan rijden.

Het is nog maar een goed half jaar geleden dat Van der Poel zijn contract bij de broers Roodhooft verlengde tot eind 2020. Tot dan zou hij het veldrijden sowieso blijven combineren met het mountainbiken, met sporadisch eens een wegwedstrijd tussenin. Daarna zou VDP wel verhuizen naar een WorldTourteam, zo dachten we. Die staan immers in de rij om het Nederlandse megatalent binnen te halen.

Maar dat is dus zonder Philip en Christoph Roodhooft, eigenaars van Van der Poels team, gerekend. Het Nieuwsblad meldde vandaag dat Van der Poel zijn contract nog eens verlengt. VDP zelf bevestigde ons vanuit het Schotse Glasgow dat hij zijn overeenkomst verlengt tot 2023. "De rest van de plannen worden eerstdaags door de ploeg uit de doeken gedaan", vertelt Mathieu.

Voorjaarsklassiekers

En die plannen, die houden in dat Corendon-Circus binnenkort pro-continentaal wordt. Op die manier kan Van der Poel -net als Wout van Aert- deelnemen aan de voorjaarsklassiekers. Tenminste, als de organisatoren het team een wildcard bezorgen. Maar met een klasbak als de Nederlandse kampioen in de rangen, lijkt dat de logica zelve.

Op dit moment vertoeft Van der Poel in Schotland. Morgen doet hij er een gooi naar de Europese titel in het mountainbiken, daarna ruilt hij zijn MTB opnieuw in voor een wegfiets, want zondag mikt hij ook op een medaille in de wegrit.

Foto: ┬ęBram Van Lent / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!