Tweede dagzege Merlier, eindwinst voor Van Aert in Denemarken

Tweede dagzege Merlier, eindwinst voor Van Aert in Denemarken

Tim Merlier en Wout van Aert hebben de voorbije week het Sniper Team en het veldrijden op de kaart gezet in de Ronde van Denemarken. Merlier pakte vandaag zijn tweede ritzege, de eindoverwinning van Van Aert kwam in Frederiksberg niet meer in gevaar.

De Ronde van Denemarken begon wat in mineur voor de mannen van Veranda's Willems-Crelan. De aankondiging dat het team zou worden opgeslorpt door Aqua Blue Sports werd bij renners en entourage niet te best onthaald. Dat het teammanagement zich nog diezelfde avond distantieerde van de berichtgeving die vanuit Aqua Blue was gekomen, was maar een doekje voor het bloeden.

Toch toonden de renners de nodige mentale weerbaarheid, wat resulteerde in maar liefst drie overwinningen in vijf ritten, eindwinst in het puntenklassement én -de kroon op het werk- de eindzege van kopman Wout van Aert.

Van Aert legde de basis van zijn eindzege in de tweede etappe, waarin hij de pittige finale naar zijn hand zette en de leiderstrui pakte. Die verdedigde hij met verve in de tijdrit van gisteren -hij werd tweede, in de twee vlakke etappes leverden de teammaats knap werk om de koers te controleren.

Als toemaatje werden beide vlakke ritten gewonnen door Van Aerts 'partner in crime' Tim Merlier. De Oost-Vlaming won zowel vrijdag als vandaag de massasprint. Goed voor zijn tweede en derde seizoenszege op de weg. En voor de groene trui als eindwinnaar van het puntenklassement.

Foto's: ©Sniper Team / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!