Veldrijders scoren in TRW. En deze keer zijn het niet Van Aert of Van der Poel

Veldrijders scoren in TRW. En deze keer zijn het niet Van Aert of Van der Poel

Dat het niveau van de cross de voorbije jaren steeds hoger is geworden, daar waren insiders het al langer over eens. Met Van Aert en Van der Poel als belangrijkste exponenten. Maar in de Ronde van Wallonië wordt deze week bewezen dat er ook leven is na die twee toppers.

De Ronde van Wallonië is geen klein koersje, met zes WorldTourteams (Quick.Step Floors, Lotto-Soudal, FdJ, Dimension Data, UAE en Katusha) en elf procontinentale ploegen aan de start, waaronder Cofidis, Wanty-Gobert, Direct Energy en andere.

Toch kleuren dit jaar de veldrijders mee deze rittenkoers die op de UCI-kalender het label HC (buiten categorie) meekrijgt. En nee, dat zijn deze keer niet Mathieu van der Poel of Wout van Aert. De wereldkampioen gaat morgen van start in de Ronde van Denemarken, Van der Poel rijdt dezer dagen enkele Natour-criteriums. Daarna zijn ze allebei van de partij op het EK.

De stap van Quinten Hermans

Wie het meeste indruk maakt op Ardense wegen is Quinten Hermans. De Limburgse crosser van Telenet-Fidea is al een hele zomer goed op dreef, maar doet het nu wel bijzonder goed. Na een tweede plaats in de derde rit (met aankomst in La Roche-en-Ardenne) schoot Hermans vandaag de hoofdvogel af in Herstal. Na alweer een geaccidenteerde rit klopte hij in een sprint van een gedecimeerd peloton onder meer de Fransen Manzin en Cardis en Pieter Serry.

Nog straffer: Hermans neemt ook de leiderstrui over van Tim Wellens, met voorsprong dé grote favoriet op eindwinst. We zijn razendbenieuwd of Telenet-Fidea ook in de slotrit de Lotto-Soudalbrigade en de Quick.Step Wolfpack kan weerstaan...

Adams, Van Kessel, Van der Haar, Soete...

Naast Hermans lieten nog een aantal crossers zich de voorbije vier dagen al uitgebreid opmerken. Zo waren er toptienplaatsen voor Corné van Kessel (rit 1) en Jens Adams (rit 3), kreeg Daan Soete al de prijs van de strijdlust en is Nicolas Cleppe leider in het bergklassement. Anderen, zoals vandaag nog Lars van der Haar, maakten dan weer deel uit van de vroege vlucht.

Als we mogen geloven dat de basis van het veldritseizoen gelegd wordt in de zomer, dan maken vooral de mannen van Sven Nys deze week een goede beurt. Het kan het vertrouwen om -wie weet?- de kloof met Van Aert en Van der Poel wat kleiner te maken, alleen maar sterken. We kijken stilaan uit naar september.

Al willen we eerst weten of Hermans morgen de TRW op zijn naam schrijft. En hoe goed Van der Poel en Van Aert het binnen dik anderhalve week zelf doen op het Europees kampioenschap in Glasgow. Er staan ons alvast een paar boeiende dagen te wachten...

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Nico Dick



Quinten Hermans is bovendien momenteel leider in het punten- en jongerenklassement
Results en klassementen na rit 4 Malmédy-Herstal vinden jullie via deze link
Slotetappe/rit 5 is op woensdag 1/8: Huy-Waremme




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!