Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Nationaal kampioenschap MTB mee gekleurd door veldrijders

Nationaal kampioenschap MTB mee gekleurd door veldrijders

In België en Nederland stonden het voorbije weekend de nationale kampioenschappen MTB op het programma. Het is geen geheim meer dat ook een aantal veldrijders goed uit de voeten kunnen in deze discipline. Dat deden ze dit weekend met verve.

Mathieu Van der Poel is gisteren in Apeldoorn voor het eerst Nederlands kampioen MTB geworden. In januari van dit jaar werd Van der Poel al nationaal kampioen in het veld en begin deze maand pakte hij de titel op de weg bij de elite. Het toptalent is de allereerste die deze triple realiseert.Top 3 NK MTB

Elite heren: 1. Mathieu Van der Poel 2. Hans Becking 3. Michiel van der Heyden ... 6. David Van der Poel
Elite dames: 1. Anne Terpstra 2. Anna van der Breggen 3. Annemarie Worst
Beloften dames: 1. Sophie van Berswordt 2. Aniek van Alphen 3. Ceylin del Carmen Alvarado

Goud, zilver en brons.

Thibau Nys pakt de Belgische driekleur bij de nieuwelingen in zijn allereerste deelname aan het BK MTB en bij de meisjes mocht ook Lies'l Schevenels van het team van Geert Wellens op het hoogste schavotje. Niels Vandeputte won goud bij de juniores. Er stond geen maat op Githa Michiels in Westouter bij elite dames. Zij wint haar 7de nationale titel op rij. Joyce Vanderbeken reed een voortreffelijke wedstrijd en heeft zilver.

Bij elite heren vormde zich bij aanvang een ruime kopgroep met tal van veldrijders. Rond halfweg koers leek het of Ruben Scheire, Jens Schuermans, Kevin Panhuyzen, Daan Soete en Laurens Sweeck zouden strijden voor de medailles. Sweeck kende echter pech en werd teruggeslagen. Uiteindelijk toonde Schuermans zich de sterkste en trok hij met een late aanval het laken naar zich toe. Ruben Scheire finsihte als tweede en Daan Soete spurtte zich op het podium. Even later deed Timo Kielich net hetzelfde op de Rodeberg maar dan voor goud bij de beloften.

Met Vincent Baestaens op 5, Laurens Sweeck op 6, Tom Meeusen op 7, Jens Adams op 8 en Diether Sweeck op 10 nestelen zich 6 veldrijders in de top 10 van het BK MTB 2018 elite heren. En oud-veldrijder Klaas Vantornout werd 11de.

Top 3 BK MTB

Nieuwelingen: 1. Thibau Nys 2. Daan Depuydt 3. Ward Huybs
meisjes: 1. Lies'l Schevenels 2. Lea Creton 3. Tiana Thys
Juniores: 1. Niels Vandeputte 2. Horny Clément 3. Arne Janssens
Beloften: 1. Tiemo Kielich 2. Nick Vanpol 3. Kenneth Coomans
Elite dames: 1. Githa Michiels 2. Joyce Vanderbeken 3. Emeline Detilleux
Elite heren: 1. Jens Schuermans 2. Ruben Scheire 3. Daan Soete


Foto's: ©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D
Zoeken

Kalender

februari 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728