Zien we Team Sky de komende jaren opduiken in het veld?

Zien we Team Sky de komende jaren opduiken in het veld?

Team Sky wil de wielersport de komende jaren in een zo breed mogelijke zin ondersteunen, schrijft hln.be. Daar hoort ook het veldrijden bij en zo passen ook Wout van Aert én Tom Pidcock in het totaalplaatje.

Gisteren gaf Veldritkrant mee dat de prestaties van Wout van Aert op de weg niet onopgemerkt bleven bij tal van Worldtourteams, ook Sky. Vanuit de Britse wielerploeg van Dave Brailsford komt nu al wat meer duidelijkheid. Hoe alles concreet zal worden ingevuld, weet sportdirecteur Servais Knaven nog niet te vertellen aan Hln. "Maar het is een feit dat Team Sky de wielersport de komende jaren in een zo breed mogelijke zin wil ondersteunen. Naast het wegwielrennen wordt dan gedacht aan de piste, aan het dameswielrennen, aan een uitgebreide jeugdwerking, maar dus ook aan het veldrijden. Die laatste discipline is absoluut geen toeval, want met Tom Pidcock en nog enkele andere jongeren, zette het veldrijden in Groot-Brittannië de voorbije jaren stappen", licht Knaven toe.

Van Aert en Pidcock

"Ik denk dat een pak ploegen interesse heeft in Pidcock", vervolgt Knaven. "Dat hij een Brit is, maakt hem voor ons écht interessant. In de eerste plaats op de weg, maar dat kan dus ook in combinatie met het veldrijden." Dat Wout van Aert in het Vlaamse voorjaar kan bijdragen om het team van manager Brailsford beter te laten scoren, hoeft geen betoog meer. Knaven: "We hebben het voorbije voorjaar de capaciteiten van jullie landgenoot gezien. Ik zou hem er uiteraard graag bij hebben. Dat ik dan ook in de winter in de koude moet gaan staan, heb ik er voor over. Ik heb trouwens zelf een dochter die crost. Maar nog eens, ik weet niet hoe de onderhandelingen lopen."

Het zou in elk geval betekenen dat de volledige overstap van Wout van Aert naar de weg nog niet voor meteen is. Wat Veldritkrant uiteraard toejuicht.

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!