Mathieu van der Poel Nederlands kampioen op de weg

Mathieu van der Poel Nederlands kampioen op de weg

Mathieu van der Poel heeft zich deze namiddag in Hoogerheide tot Nederlands kampioen op de weg gekroond. Ondanks het feit dat hij lange tijd deel uitmaakte van een ontsnapping die in de finale werd teruggepakt, won hij op de Brabantse Wal de pelotonsprint.

Eigenlijk heeft Mathieu van der Poel net een hoogtestage achter de rug in functie van enkele wereldbekerwedstrijden op de mountainbike. Nino Schurter en co zijn meteen gewaarschuwd: VDP heeft in Livigno duidelijk niet slecht gewerkt. Dat bewees de alleskunner deze namiddag in het Nederlands kampioenschap op de weg. Na 220 kilometer won hij de sprint van een gedecimeerd peloton.

Van der Poel was in de finale niet uit de voorposten van de wedstrijd weg te slaan. Zo maakte hij in volle finale deel uit van een kwartet dat kilometerslang met een voorsprong tussen de 20 en de 30 seconden voor het peloton uitreed. Onder impuls van een sterke Niki Terpstra liep in de slotronde in en om Hoogerheide alles weer samen.

"Kinderdroom"

Maar Van der Poel hield zich goed voorin en vloerde zijn concurrenten alsnog in de sprint op de Brabantse Wal. Meteen zijn eerste proftitel op de weg. "Een kinderdroom die uitkomt", vertelde hij achteraf. "Dit is echt wel een zege die me kippenvel bezorgt."

"Ondanks een harde finale, ben ik er toch in blijven geloven dat ik het ook in de spurt zou kunnen afmaken. En ik heb het ook afgemaakt. Dat ik deze titel uitgerekend in Hoogerheide kan pakken, maakt het allemaal extra speciaal. Dit ga ik toch wel even vieren, maar al te zot ga ik ook niet doen, want Val di Sole komt er ook al snel aan.”


Foto: ©Bram Van Lent / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!