BK dames: brons voor Sanne Cant

BK dames: brons voor Sanne Cant

Straffe derde plaats voor Sanne Cant op het BK wielrennen voor dames. Cant kleurde de hele finale, probeerde in de sprint nog op de verrassing te spelen, maar moest in de laatste 100 meter buigen voor het overwicht van Lotto-Soudal. Annelies Dom pakte goud.

Heel sterke Sanne Cant op het Belgisch kampioenschap op de weg voor dames, deze voormiddag. De wereldkampioene veldrijden reed de hele finale van het BK in de vuurlinie. Eerst met drie anderen waarbij ook Kelly Van den Steen (liefje van Michael Vanthourenhout), daarna in een kopgroep van zeven en in de absolute slotfase met Sofie De Vuyst, Annelies Dom en Valery Demey, twee meisjes van Lotto-Soudal notabene..

In het peloton lieten de andere meisjes niet begaan. Daarin maakte Ellen Van Loy -donderdag nog goed voor brons op het BK tijdrijden, dan weer indruk, in het gezelschap van onder meer Jolien D'Hoore, Lotte Kopecky, Kaat Hannes en enkele andere toppers. Op drie kilometer van de finish had het gedecimeerde peloton amper vijftien seconden achterstand op het leiderskwartet.

Voorin had Cant het in de slotronde meermaals moeilijk, maar puur op karakter kwam ze steevast terug aansluiten bij haar gezellen. Uiteindelijk gingen de vier met 20 seconden bonus de slotkilometer in en hielden stand. Wat volgde was een sprint der stervende zwanen... Cant zette die op tweehonderdvijftig meter van de streep in met haar laatste restje krachten. Een verrassende move, maar die bleek toch iets te vroeg ingezet. In de laatste hectometer werd ze nog geremonteerd door Dom en Demey. Voor de 32-jarige Annelies Dom haar eerste tricolore ooit.

Nog te vermelden: Ellen Van Loy werd 13de, Alicia Franck 14de en Joyce Vanderbeken 16de. Vier veldrijdsters in de top 20 van een BK op de weg, dus.

Foto: beelden Sporza / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!