Een-tweetje voor Hermans en Van der Haar in Oostenrijk

Een-tweetje voor Hermans en Van der Haar in Oostenrijk

De Telenet-Fidea Lions hebben er een succesvolle Oberösterreichrundfahrt opzitten. Terwijl Lars van der Haar in drie van de vier ritten op het podium stond en een dag de leiderstrui droeg, zette Quinten Hermans in Ternberg de slotrit naar zijn hand.

Limburger Quinten Hermans heeft zijn eerste UCI-zege op de weg uit zijn carrière te pakken. De nog altijd maar 22-jarige Telenet Fidea Lion was gisteren de beste in de slotetappe van de Oberösterreichrundfahrt, een vierdaagse rittenkoers met het 2.2-statuut op de UCI-kalender.

Hermans was al een poos op dreef. Getuige daarvan zijn zevende plaats in de tijdrit van de Baloise Belgium Tour en zijn achtste plaats in het eindklassement, eind vorige maand. Die goede vorm trok Hermans de voorbije week dus door in Oostenrijk, met winst in de slotrit na een solootje.

Eerder in deze vierdaagse had ook al Lars van der Haar zijn goede conditie geëtaleerd met twee topdrieplaatsen en het dragen van de leiderstrui. Gisteren deed Van der Haar -op een handvol seconden van Hermans- daar nog eens een tweede plaats bovenop. De optelling van deze ereplaatsen levert Van der Haar ook de puntentrui op in het eindklassement.

Foto: ©Telenet-Fidea Twitter / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!