Vermeersch, Van der Haar en Venturini laten zich opmerken

Vermeersch, Van der Haar en Venturini laten zich opmerken

Het blijft goed gaan met de crossers. Gianni Vermeersch werd gisteren derde in Dwars door het Hageland, Lars van der Haar is klassementsleider in de Oberösterreichrundfahrt en Clément Venturini won de tweede rit in La Route d'Occitanie.

We mogen hem niet meer als echte crosser beschouwen, want de voorbije winter reed hij amper een handvol wedstrijden om meer op de weg te focussen. Maar dat doet Clément Venturini dan ook helemaal niet slecht. Na negen topvijfplaatsen in diverse rittenkoersen en eendagswedstrijden, behaalde de AG2R-ploegmaat van onder meer Oliver Naesen en Jan Bakelants gisteren zijn eerste seizoenszege.

In de tweede rit in lijn van de Route d'Occitanie, voor heel wat renners een belangrijke voorbereidingswedstrijd op de Tour, klopte Venturini Nacer Bouhanni in een massasprint. Bouhanni, die vorige zondag ook al slaag kreeg van Mathieu van der Poel in de Ronde van Limburg. Vandaag zullen beide heren er ongetwijfeld niet aan de pas komen, want de derde etappe is een heuse bergrit, met aankomst op Les Monts d'Olmes.

Vermeersch derde in Dwars door het Hageland

In eigen land liet Gianni Vermeersch (deze zomer bij Corendon-Circus aan de slag) zich opmerken in Dwars door het Hageland, een manche van de Napoleon Games Cycling Cup. Eerst maakte de West-Vlaming deel uit van de vroege vlucht, samen met collega-veldrijders Tim Merlier en Mathieu en David van der Poel.

Toen die werd teruggepakt, slaagde Vermeersch er -ondanks een lekke band op een van de vele offroadstroken- toch nog in mee te glippen in een groepje dat op de Citadel van Diest voor de ereplaatsen zou strijden. De zege ging uiteindelijk -na een knappe solo- naar de voor ons onbekende Let Krists Neilands, terwijl Elia Viviani en Gianni Vermeersch zich de andere podiumplaatsen toeëigenden. Tim Merlier werd 15de.

Van der Haar leidt in Oostenrijk

In de Oberösterreichrundfahrt, een vierdaagse in Oostenrijk, leidt Lars van der Haar na twee van de vier etappes. De Nederlander uit het Telenet-Fideateam werd tweede in de openingsetappe en derde in de tweede rit. Goed voor de leidersplaats halverwege de rittenkoers. Ook Toon Aerts eindigde gisteren in de top tien.

Foto: ©Corendon-Circus / Tekst: Nico Dick









Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!