Wout van Aert in laatste rechte lijn richting tweede deel wegseizoen

Wout van Aert in laatste rechte lijn richting tweede deel wegseizoen

Wout van Aert vertoeft momenteel in het Italiaanse Toscane. Met uitvalsbasis in het stadje Lucca traint hij er een aantal dagen in het gezelschap van gouwgenoot Jan Bakelants. Van Aert bereidt zich voor op deel twee van zijn wegseizoen, met focus op het EK in Glasgow.

De veldritwereldkampioen hervat volgende week zondag de competitie in de Elfstedenronde, een semiklassieker met start en aankomst in Brugge die hij vorig jaar winnend afsloot. Van Aert doet dat dit jaar na een lange break: sinds Parijs-Roubaix betwistte hij immers geen wedstrijd meer. Een rustpauze die de Kempenaar in staat moet stellen om fris aan het tweede deel van het seizoen te beginnen. Een periode van wegwedstrijden met focus op het EK in Glasgow. Bondscoach Kevin De Weert gaf eerder al aan dat hij graag met de voorjaarsrevelatie naar Schotland zou trekken. Het zou voor Van Aert meteen zijn eerste nationale selectie op de weg betekenen.

Na de Elfstedenronde volgt het BK op de weg in Binche. Een parcours waarop hij zich in principe moet thuisvoelen, maar met amper één koers in de benen wordt het voor Van Aert quasi ondoenbaar om zich op dat Belgisch kampioenschap te meten met jongens als Naesen, Keukeleire, Van Avermaet en andere Gilberts, die momenteel roderen in respectievelijk de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland.

Geen nood dus, want Van Aert wil pas op zijn best zijn in augustus, wanneer dat EK verreden wordt. Zijn programma is vandaag nog niet helemaal gekend, al weten we ondertussen dat onder meer de -achtdaagse- Ronde van Oostenrijk op het menu staat. Voorts vertelde Van Aert al dat hij dit jaar niet van start zal gaan in de Binck Bank Tour, een jaar geleden nog de "koers te veel" in de aanloop naar het veldritseizoen, waardoor de start van zijn crosswinter deels de mist inging.

Contractbeslommeringen en... trouwen

Tussendoor heeft Van Aert ook nog wat extra-sportieve beslommeringen. Heugelijk nieuws: eind deze maand treedt hij in het huwelijksbootje met Sarah. Moeilijker liggen de besprekingen over een eventuele contractverlenging bij Veranda's Willems-Crelan.

Teammanager Nick Nuyens deed Van Aert reeds een voorstel om zijn contract open te breken, (riant) te verbeteren en te verlengen, maar de wereldkampioen geniet ook interesse van een pak Worldtourteams. In Het Laatste Nieuws liet Van Aert al optekenen dat hij er graag zo snel mogelijk zou uit zijn, maar dat hij nog wacht op een signaal van zijn huidige team of de kern in de breedte versterkt zou worden. Dat kreeg hij voorlopig nog niet. Ter info: Van Aert ligt nog tot eind 2019 onder contract...

Foto: ©Wout van Aert / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!