Mathieu van der Poel sprint sneller dan Bouhanni en Merlier

Mathieu van der Poel sprint sneller dan Bouhanni en Merlier

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste wegwedstrijd van het seizoen op Belgische bodem gewonnen. In de Ronde van Limburg klopte hij niemand minder dan rasspurter Nacer Bouhanni. Tim Merlier werd op de hellende aankomststrook in Tongeren derde.

De Ronde van Limburg werd gekleurd door een drietal dat het uitzong tot op vijf kilometer van de finish. Daarna maakte een -wat gedecimeerd- peloton zich op voor de sprint. Op de hellende aankomststrook in Tongeren trok Mathieu van der Poel aan het langste eind. Hij klopte de Franse sprinter Nacer Bouhanni en Tim Merlier, ook al een veldrijder. Van der Poel volgt op de erelijst Wout van Aert op.

"Het was wat gokken", aldus Van der Poel achteraf. "Deze wedstrijd durft al eens op een sprint te eindigen, dus mikte ik op dit scenario. De ploegmaats hebben me perfect afgezet, daarna was het kwestie van het af te maken. Uiteraard zocht ik in de slotfase het wiel van Bouhanni, maar dat was iedereen zijn doel, zo bleek. Toch mooi dat ik het kon afmaken."

Het was Van der Poels tweede overwinning in de Ronde van Limburg. "Nu volgen nog een aantal wegwedstrijden, daarna is het opnieuw training richting enkele belangrijke mountainbikewedstrijden. Die afwisseling vind ik net leuk..."

Foto: ©FB-live HBvL / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!