Isolteam Warm aanbevolen door Wout
Velofollies 2010

Iserbyt beste jongere en derde in klassement Boucles de la Mayenne

Iserbyt beste jongere en derde in klassement Boucles de la Mayenne

Mathieu van der Poel werd vorig weekend eindwinnaar van de Boucles de la Mayenne. Maar ook beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt oogste lof. De nog altijd maar 20-jarige West-Vlaming werd derde in het eindklassement en verdedigde met succes de jongerentrui.

Opmerkelijke uitspraak van Iserbyt op de regiopagina's van Het Laatste Nieuws vandaag, waarin Iserbyt vooral ploegleider Gianni Meersman bewierookt. "Dat is dan ook het grote verschil met vroegere sportdirecteurs bij onze ploeg", aldus de Bavikhovenaar. "Na mijn goede proloog (Iserbyt werd in Laval 6de, red) werd door Gianni mijn kaart getrokken. De ploegmaats hielden me de daaropvolgende ritten perfect uit de wind. Uiteindelijk kon ik dankzij hun steun opschuiven naar een derde plaats in het klassement. Dit resultaat is dan ook de verdienste van de hele ploeg."

Een knap resultaat zonder meer van de jonge Iserbyt, wetende dat daar in de Franse rittenkoers teams als AG2R, FdJ, Cofidis, Fortuneo en Vital-Concept aan de start stonden. "Mijn eerste etappewedstrijd van dergelijk hoog niveau", bevestigt Iserbyt. "Wellicht is het ook dankzij Gianni's verleden als renner dat we er startrecht verkregen. Dat we er meteen meededen voor de prijzen, is ook voor hem leuk."

Meersman zelf noemt het op de website van het team "de ideale voorbereiding op de eendagskoersen die er straks aankomen." Zo staat zaterdag Dwars door de Vlaamse Ardennen op de agenda. Daarin start voor Marlux-Bingoal hetzelfde zestal dat in Laval en omgeving aantrad: naast Iserbyt zijn dat de broers Michael en Dieter Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Thomas Joseph en Angelo De Clercq.

Foto's: ©Marlux-Bingoal / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

december 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31