Tim Merlier wint Ruddervoorde Koerse

Tim Merlier wint Ruddervoorde Koerse

De veldrijders blijven het goed doen. Nadat vorige zondag Mathieu van der Poel en Eli Iserbyt 1ste en 3de finishten in de eindstand van de Boucles de la Mayenne, was het vandaag de beurt aan Tim Merlier. Die was de beste in Ruddervoorde Koerse.

Tim Merlier, ploegmaat van Wout van Aert bij Veranda's Willems-Crelan, maakte in de finale van Ruddervoorde Koerse deel uit van een kopgroep van negen. Bij de negen, zeven Belgen en niet de minsten: Nikolas Maes, Tim Declercq, de heroptredende Jan Bakelants, Olivier Pardini, Maxime Vantomme en het duo Stijn Steels-Tim Merlier.

Ondanks enkele aanvalspogingen in de slotfase -onder meer Jan Bakelants en Stijn Steels toonden zich bedrijvig- sprintten de negen in het centrum van Ruddervoorde voor de overwinning. Daarin stond geen maat op de snelle Tim Merlier, die ook in de Ronde van België al twee keer als derde werd afgevlagd. Merlier klopte zijn ploegmaat Stijn Steels en Nikolas Maes (Lotto-Soudal).

"Dat Stijn Steels meeging met Bakelants, bleek achteraf gezien de ideale situatie voor mij", aldus Merlier na aflloop. "De andere renners dichtten de kloof en trokken zo eigenlijk de sprint aan voor mij. Ik moest op die manier wel van ver de sprint inzetten, maar hield toch stand tot op de streep."

Foto: ©Glenn Coessens / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!