Veldrit-putch in Boucles de la Mayenne (UCI 2.1)

Veldrit-putch in Boucles de la Mayenne (UCI 2.1)

Vroeger zag je het al eens in de Rondes van Luik of Namen: dat de veldrijders op het podium met alle truien gingen lopen. In 2018 kan het dus ook zomaar in een stevig bezette UCI-rittenkoers. Met dank aan Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt en Gianni Vermeersch...

Thomas Joseph (Marlux-Bingoal) en Gianni Vermeersch (in de zomer bij Corendon-Circus) maakten in de eerste rit in lijn van de Boucles de la Mayenne deel uit van de vlucht van de dag. Vermeersch hield er na afloop de bolletjestrui van beste klimmer aan over.

In de finale, eenmaal de vluchters gegrepen, viel vooral de aanwezigheid van Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout op. Toen het peloton op vijf kilometer van de finish scheurde door een valpartij op een smal weggetje, waren zij uiteraard mee met de groep van dertig dat in Gorron voor de zege zou sprinten. Ook Eli Iserbyt, David van der Poel, Marcel Meisen en Adam Toupalik overleefden de schifting.

In de sprint stond geen maat op Mathieu van der Poel, die duidelijk geen last meer ondervindt van zijn pols. De kopman van Corendon-Circus spurtte redelijk fenomenaal naar winst, nadat hij gisteravond al tweede werd in de proloog. Van der Poel neemt ook de leiderstrui over van proloogwinnaar Dorian Godon (Cofidis).

Vooral opmerkelijk, het podium werd na afloop (zie foto) volledig gevuld met crossers. Die veldrijders verdeelden er de zes (6!) truien. Gianni Vermeersch kreeg naast de berg- ook de rushestrui, Mathieu van der Poel is eigenaar van de gele leiderstrui én de groene puntentrui. Eli Iserbyt mag zich de fiere drager van de witte jongerentrui noemen. Straf toch. We zagen het ooit wel eens in de Rondes van Luik of Namen, maar nog nooit in een officiële UCI-wedstrijd.

Foto: beelden Direct L'Equipe / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!