Velofollies 2023

Wouter Vandenhaute -Flanders Classics- neemt Superprestige over

Wouter Vandenhaute -Flanders Classics- neemt Superprestige over

Flanders Classics, de organisator van de Ronde van Vlaanderen, stapt in het veldrijden. Flanders Classics -met Wouter Vandenhaute aan het roer- neemt de Superprestige, het oudste regelmatigheidscriterium in de cyclocross, over.

De koepelorganisatie van de Superprestige was tot dusver in handen van de ‘Verenigde Veldritorganisatoren’, met Etienne Gevaert, de organisator van de manche in Gavere, als voorzitter. Vanaf volgende winter wordt dat Flanders Classics, dat het veldritverhaal met de voorjaarsklassiekers op de weg zal combineren. Gevaert, eigenaar van de veldrit in Gavere en bezieler van de Superprestige, wordt erevoorzitter van de nieuwe structuur.

De acht manches blijven dezelfde als vorig jaar met Gieten (Ned), Zonhoven, Boom, Ruddervoorde, Gavere, Diegem, Hoogstraten en Middelkerke. Vorig jaar was Van der Poel de eindwinnaar vóór Van Aert en Laurens Sweeck. Sven Nys is recordhouder. Van de 36 voorgaande edities was hij liefst dertien keer de meest regelmatige.

"Veldrijden verder uitbouwen"

Wouter Vandenhaute (Flanders Classics): “We zijn trots dat de Superprestige voortaan onder dezelfde vlag vaart als de Ronde van Vlaanderen. Het wegrennen en het veldrijden hebben in Vlaanderen een rijke geschiedenis en dat stuk geschiedenis proberen we nu bij elkaar te brengen. Het veldrit- en het wegseizoen lopen bij ons naadloos in elkaar over, dat heeft Wout Van Aert dit voorjaar nog onderstreept met zijn sterke prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad. Flanders Classics is blij dat we het vertrouwen krijgen van Etienne Gevaert en zijn ploeg om het veldrijden verder uit te bouwen.”

Ere-voorzitter Etienne Gevaert: “De Superprestige veldrijden is een bundeling van prachtige veldritten met een grote historische waarde. De samenwerking met een ervaren (en gerenommeerd) bedrijf als Flanders Classics is een logische volgende stap. Deze innovatie zal de toekomst van het veldrijden helpen waarborgen. Beide partijen maken elkaar sterker, en dat kan enkel een positieve invloed hebben op de toekomst van het veldrijden.”

Foto: ©DeVijverMedia / Tekst: Persbericht De Vijver
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!