Happy Dog Cat

Brico Cross in een week tijd van zes naar acht wedstrijden

Brico Cross in een week tijd van zes naar acht wedstrijden

Alweer nieuws vanuit de Brico Cross. Nadat het overkoepelende SportIDee vorige week de komst van Ronse bekendmaakte, stuurde het vandaag een persbericht uit dat ook Essen -thuishaven van Tom Meeusen- de overstap van de DVV Trofee naar de Brico Cross maakt.

De cross in de Noorderkempen staat sinds 1965 op de kalender en is een gevestigde waarde. Meer zelfs, de ambitie gaat in stijgende lijn. "Zowel de bezoeker als de tv-kijker vindt steeds makkelijker de weg naar de grensgemeente. Niet toevallig was Essen vorige winter de best bekeken cross uit de DVV Trofee, met bijna 850.000 kijkers. Die lijn willen we de komende jaren doortrekken”, vertelt Jans Mens, ondervoorzitter van de organiserende Molenheidevrienden.

Beleving

Vandaar ook de keuze om toe te treden tot Brico Cross, gaat Mens in het persbericht voort. "De visie die het overkoepelende SportIDee er op nahoudt, strookt met onze eigen ambities. SportIDee denkt na, ook over de toekomst. Het is begaan met de beleving van het publiek rond het gebeuren, in het hedendaagse veldrijden een bijzonder belangrijk aspect. En het beschikt over een stevig concept, waarvan we maar al te graag deel willen van uitmaken. Brico Cross lijkt gewapend voor de toekomst, dat is duidelijk. En met VTM als tv-partner zit je ook altijd goed."

Chris Mannaerts, manager van evenementenbureau SportIDee, is bijzonder enthousiast met de toetreding van Essen tot de Brico Cross. „Het is sowieso een stevige organisatie. Dat bewijzen hun kijkcijfers van vorige winter. Dat de Molenheidevrienden (die overigens de organisatie volledig zelf in handen houdt, red) voor ons concept kiezen, toont aan dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Leuk extraatje: door de komst van Essen zijn onze acht wedstrijden zowel geografisch als in tijd mooi gespreid. Zo staat ons concept steeds meer op punt. Later deze zomer mag u trouwens nog leuk nieuws vanuit SportIDee verwachten."

Dat betekent dat de DVV Verzekeringen Trofee wellicht nog met een extra manche op de proppen zal komen. Niel is immers de vervanger van Ronse, dus zal organisator Golazo ongetwijfeld ook een vervanger voor Essen strikken. Wordt vervolgd...
 

De BRICO CROSS kalender voor het seizoen 2018-2019:

16 september: Geraardsbergen

6 oktober: Meulebeke

7 oktober: Ronse

13 oktober: Lokeren (eenmalig ter vervanging van Kruibeke, dat dit jaar het BK organiseert)

8 december: Essen

29 december: Bredene

6 februari: Maldegem

17 februari: Hulst (Ned)

(Alle wedstrijden van zowel de elite heren als de elite dames zijn rechtstreeks te volgen op VTM)


Tekst: Nico Dick / Foto: ©Veldritkrant.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!