Velofollies 2023

Niel terug in DVV Trofee, Ronse maakt intrede in Brico Cross

Niel terug in DVV Trofee, Ronse maakt intrede in Brico Cross

Nieuws in zowel de DVV Verzekeringen Trofee als de BRICO Cross. Niel verdwijnt uit de Soudal Classics en maakt zijn herintrede in de DVV Trofee, terwijl de Hotondcross in Ronse op zijn beurt van de DVV Trofee naar de BRICO Cross verhuist.

De GP Mario De Clercq zag het levenslicht in 2008. Vanaf de 10de editie (7 oktober 2018) zal organisator Vzw Ronse Koerst samenwerken met SportIDee. "In die voorbije tien jaar is moeder natuur ons niet altijd goedgezind geweest", vertelt voorzitter Luc Van den Abeele in het persbericht van SportIDee.

"Het zorgde voor een aantal legendarische edities, maar ondanks de soms bijzonder barre weersomstandigheden zijn we er toch altijd in geslaagd een budgettair gezonde cross op poten te zetten. Maar er komt steeds meer kijken bij het organiseren van een topevent. Met ons kleine bestuur doen we dat nog steeds met de volle goesting, maar we voelden dat er nog wat extra commerciële - en communicatiemogelijkheden onbenut bleven. We geloven dat SportIDee ons daarbij kan helpen. Al is de Hotondcross al een monument in het veldrijden, samen met hen kunnen we het nóg groter maken."

Vlaamse Ardennen

SportIDee van zijn kant heeft met de Koppenbergcross al een belangrijke veldritorganisatie in de Vlaamse Ardennen. "En dit seizoen komt daar ook de tweede editie van de cross in Geraardsbergen bij", vertelt manager Chris Mannaerts. "Door het bundelen ervan zien we toch wel een aantal aanvullende commerciële mogelijkheden in deze prachtige wielerminnende regio."

De Hotondcross wordt volgende winter de zevende Brico Cross."De zes andere -allemaal op VTM- konden de afgelopen twee seizoenen uitstekende kijkcijfers voorleggen. Dan zijn we niet weinig blij met een extra kijkcijfertopper als de Hotondcross. Weinig crossen deden vorig jaar beter wat kijkcijfers betreft." Ook in het nieuwe seizoen zullen alle Brico Crossen (mannen en vrouwen) live op VTM worden uitgezonden.

Niel komt terug naar DVV Trofee

Niel komt na een aantal jaar afwezigheid terug in de DVV Trofee. De Jaarmarktcross wordt op 10 november de tweede wedstrijd, nadat het regelmatigheidscriterium op Allerheiligen opent met de Koppenbergcross.

Tom De Vries, burgemeester van Niel, is in de wolken met de terugkeer. “Dit is heel goed nieuws voor ons. We zijn een van de oudste crossen van België. We voelden ons bijzonder goed onder de vleugels van de Soudal Classics, maar het doet goed om terug in een klassement opgenomen te worden en tussen de andere grote crossen te staan. De Jaarmarktcross zal zeker niet uit de toon vallen." Alle wedstrijden van de mannen én vrouwen worden live uitgezonden door Sporza.


Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!