Driekwart van het veldritpeloton op Spaanse wegen

Driekwart van het veldritpeloton op Spaanse wegen

Hun pauze zit er al even op. En vanaf deze week vertoeft minstens driekwart van het veldritpeloton op Spaanse wegen. Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Telenet-Fidea doen dat op Mallorca, Marlux-Bingoal -en later Corendon-Circus- op het vasteland.

Wout van Aert is met verloofde Sarah op vakantie in Zuid-Afrika. Een broodnodige en logische break nadat de wereldkampioen aan zijn winter ook nog eens -en met succes- een voorjaar op de weg breide. Alle andere crossers hebben hun fiets al lang weer van stal gehaald en na een aantal voorzichtige training in eigen land, zijn de meesten ondertussen aan een eerste stage begonnen.

Pauwels Sauzen-Vastgoedservice vertrok vorige zaterdag als eerste richting het zuiden. Het team dat in het tussenseizoen onder meer Daan Soete en de broers Vandebosch aantrok, doet dat op Mallorca tot en met volgende donderdag. Ondertussen zijn ook de Telenet-Fidea Lions van Sven Nys op het eiland aangekomen. Toon Aerts en co blijven tot 8 mei op het eiland.

Marlux-Bingoal heeft dan weer het Spaanse vasteland als uitvalsbasis gekozen. Het team met onder meer Eli Iserbyt, Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout verblijft in Calpe. Zij vertrokken op maandag en vliegen volgende week vrijdag terug. Corendon-Circus tot slot zal pas op dinsdag 1 mei de oversteek maken naar Benicasim, hun vaste plek tijdens al hun stages.

Eenmaal terug in eigen land, starten de meeste crossers hun wegseizoen in de profkoersen van Houthalen-Helchteren of Puivelde. Mathieu van der Poel zet dan weer in op het mountainbiken. De regerende Europese kampioen veldrijden staat onder meer aan de start van de wereldbekermanches in het Duitse Albstadt en het Tsjechische Nove Mesto.


Foto's: ©twitter / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!