Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Nieuw team voor Joyce Vanderbeken (33)

Nieuw team voor Joyce Vanderbeken (33)

De West-Vlaamse Joyce Vanderbeken -nummer 33 op de UCI-ranking- wordt het gezicht van het bescheiden veldritteam Bike Advice-ITAF, de ploeg met Tuur Vanmarcke, broer van prof Sep, als voorzitter. Vanderbeken komt over van Mahieu-Kona-Vandermeeren.

Bike Advice-ITAF huisvest in 2018 een tiental 'amateurs en masters' (met onder meer Belgisch kampioen Jorn Montaigne), acht jongeren en drie dames. Eén van de drie is dus Joyce Vanderbeken. De West-Vlaamse vervoegde op 1 april het team en wordt zowat het uithangbord van de ploeg.

"Ik kreeg een voorstel dat ik niet kon weigeren", vertelt de Zwevegemse. "Zo zal ik met zeer goed -en licht- materiaal aan de start staan en geniet ik van een betere ondersteuning dan vroeger. Ik waardeer ten zeerste de inspanningen die deze ploeg heeft gedaan om dit voor mij mogelijk te maken. Er werden zelfs twee extra sponsors aangetrokken. En met Xalt bracht ik er zelf ook eentje mee."

De ondertussen 33-jarige Vanderbeken kon ook langer bij het Vandermeerenteam blijven, maar paste. "De voorwaarden waren een stuk minder. Daarnaast werden een aantal gemaakte beloftes niet nagekomen en bleven wat zaken richting de toekomst te onduidelijk. Maar we zijn als vrienden uiteen gegaan en ik dank die mensen voor de steun tijdens de voorbije winter."

Ambitieus

Vanderbeken wordt bij Bike Advice ploegmate van Aurélie Vermeir en Kim Van de Putte. "Leuk dat ik niet de enige dame in de ploeg ben. In mei trekken we trouwens samen op stage. Een ideale gelegenheid om elkaar ook beter te leren kennen."

Over haar ambitie is de voormalige Belgische kampioene duidelijk: "Ik besef dat het team volgende winter een en ander van mij zal verwachten. Ik ben ook zelf nog ambitieus. Zoveel mogelijk toptienplaatsen behalen en de lijn van de laatste seizoensweken doortrekken is het doel."

Foto: ©Romina Teirlinck / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

maart 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031