Ex-winnares Ferrand-Prévot in Waalse Pijl in dienst van Niewiadoma

Ex-winnares Ferrand-Prévot in Waalse Pijl in dienst van Niewiadoma

Morgen staan in Huy een drietal dames met een veldritconnectie aan de start voor de Waalse Pijl: Lucinda Brand, Thalita de Jong en Pauline Ferrand-Prévot. Marianne Vos past. We blikken even vooruit met de Franse ex-wereldkampioene veldrijden.

De drie bovenvermelde meisjes zijn niet de minste in het veld. Zowel De Jongh (2016) als Ferrand-Prévot (2015) werden al wereldkampioene in de cross. En Brand is op haar beurt regerend Nederlands kampioen.

Waalse Pijl-organisator A.S.O. interviewde Ferrand-Prévot aan de vooravond van de wedstrijd die de Française in 2014 -haar boerenjaar- naar haar hand zette. Morgen zal het ongetwijfeld zo een vaart niet lopen, al start Ferrand-Prévot toch met de nodige ambitie. Haar beste resultaat dit voorjaar was een zesde plaats in de Trofeo Alfredo Bina, half maart.

"Maar het gaat steeds beter", vertelt ze. "Ik voel dat ik sterker word, ook al heb ik mij niet specifiek op deze eerste seizoenshelft voorbereid. Ik heb vooral mijn zinnen gezet op het WK in Innsbruck (zaterdag 29 september, red). Maar dat wil niet zeggen dat ik de rest van mijn zomerprogramma niet serieus neem. En wat de Waalse Pijl betreft, ik ga morgen van start in een betere vorm dan een jaar geleden."

Katarzyna Niewiadoma

In 2014 zette Ferrand-Prévot deze wereldbekermanche naar haar hand. Ook in 2015 haalde ze nog de top tien, maar in 2016 en 2017 reed ze de Muur van Hoei behoorlijk anoniem naar boven. "Dit jaar is de motivatie groot. Daags na de Amstel Gold Race (waarin Ferrand-Prévot op anderhalve minuut van winnares Chantal Blaak over de finish reed, red) ben ik met mijn Canyon-Sramploegmates nog de Muur komen verkennen. Het blijft een speciale klim, maar in de buurt van mijn thuisbasis Fréjus vind ik voldoende parcoursen met dezelfde intensiteit van hellingen. De Muur is dan ook een klim die me ligt."

Ferrand-Prévot belooft woensdag aan te vallen. "Net als de rest van de ploeg, op Katarzyna Niewiadoma na. Onze kopman werd vorig jaar al derde in zowel de Gold Race, de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik. Dit jaar mikt ze op winst en ik wil haar zeker helpen om haar droom waar te maken."


Foto: ©Brayn Delzeyne / Tekst: Nico Dick - bron: A.S.O.
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!