Alleen wereldkampioene Blaak sterker dan Lucinda Brand in Amstel Gold Race

Alleen wereldkampioene Blaak sterker dan Lucinda Brand in Amstel Gold Race

De Nederlandse Lucinda Brand is deze namiddag tweede geworden in de damesversie van de Amstel Gold Race. Brand moest het in een sprint met drie afleggen tegen wereldkampioen Chantal Blaak. Marianne Vos werd tiende.

Een kopgroep van acht met daarin toch wel een aantal mooie namen, kleurde de Amstel Gold Race. Wereldkampioene Chantal Blaak, Amanda Spratt, Lucinda Brand, Lotta Pauliina Lepistö, Audrey Cordon Ragot, Riejanne Markus, Giorgia Bronzini en Alexis Ryan waren de acht dappere dames.

Onder meer Brand maakte een goede indruk, waardoor ze in het peloton de ruggensteun kreeg van haar Sunweb-ploegmates. Ook Boels-Dolmans, het team van Blaak, stopte mee af toen de meisjes van Movistar probeerden de achtervolging op gang te brengen. Zo kon het achttal standhouden.

Brand waagde op de laatste beklimming van de Cauberg als eerste de sprong, maar kreeg Blaak en Spratt in haar wiel. De drie reden gezamenlijk de laatste kilometer in. Spratt trok de sprint aan, maar bleek niet opgewassen tegen Blaak en Brand.

"Ik word dan wel geklopt door Blaak, toch ben ik heel blij met deze podiumplaats in deze wereldbekerwedstrijd in eigen land", reageerde de regerende Nederlandse veldritkampioene. "Ik moet bekennen dat het dit voorjaar niet super goed is gelopen. Zo goed het deze winter ging, zo slecht ging het op de weg." Brand neemt volgende zondag ook deel aan Luik-Bastenaken-Luik. "Misschien probeer ik het ook daar via een vroege ontsnapping", besloot ze.

De resultaten van Lucinda Brand dit voorjaar:

Omloop Het Nieuwsblad: 34ste
Strade Bianche: 17de
Ronde van Drenthe: opgave
Trofeo Alfredo Binda: 77ste
Brugge-De Panne: opgave
Gent-Wevelgem: 33ste
Ronde van Vlaanderen: 70ste
Brabantse Pijl: 33ste
Amstel Gold Race: 2de

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!