Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Jolien Verschueren zal dit jaar niet meer in competitie komen

Jolien Verschueren zal dit jaar niet meer in competitie komen

Geen goed nieuws voor Jolien Verschueren. Vorige dinsdag onderging de Oost-Vlaamse een hersenoperatie. Die verliep voorspoedig, maar verder onderzoek heeft uitgewezen dat het verwijderde gezwel niet goedaardig is. Een aanvullende behandeling is noodzakelijk.

In een vorig nieuwsbericht kon u al lezen dat Jolien Verschueren geopereerd werd van een gezwel in de hersenen. Dat werd drie jaar geleden per toeval ontdekt tijdens een scan na een val op training. Meer dan 'opvolging' bleek toen niet nodig. Onlangs werd -tijdens een check-up- duidelijk dat het onding toch gegroeid was, waarna onmiddellijk werd beslist over te gaan tot het wegsnijden ervan.

Daar zijn de artsen in geslaagd, maar na verder onderzoek blijkt de verwijderde tumor helaas niet goedaardig te zijn. "En dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling", vertelt Jens Demanet, teamdokter van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. "Daar wordt zo snel mogelijk mee gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen.”

Een mokerslag voor de dubbele winnares van de Koppenbergcross, maar ze gaf al aan dat ze hard wil en zal knokken om ook die tegenslag te boven te komen. "Ik blijf zonder meer strijdvaardig. Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij! Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.”

Het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice geeft Jolien álle tijd die ze nodig heeft. "Onze grootste wens is dat Jolien herstelt. Vanuit het team zullen we haar helpen en steunen waar het kan. We wensen haar en haar familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode."

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Persbericht Pauwels Sauzen-Vastgoedservice
Zoeken

Kalender

oktober 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031