AGB 24/24
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Jolien Verschueren hele tijd out na hersenoperatie

Jolien Verschueren hele tijd out na hersenoperatie

Tegenslag voor Jolien Verschueren (27). Dinsdag onderging de Oost-Vlaamse een hersenoperatie. Die verliep naar wens, maar de tweevoudige winnares van de Koppenbergcross zal uiteraard een tijd buiten strijd zijn.

"Het kriebelt", kan Jolien Verschueren drie dagen na haar operatie alweer een beetje lachen. "Vanuit mijn ziekenhuisbed hier in het Gentse Maria Middelaresziekenhuis zie ik de wielertoeristen langs het kanaal rijden. Dat was blijkbaar ook mijn eerste vraag als ik wakker werd, woensdagavond. 'Wanneer mag ik opnieuw fietsen?' Maar er kwam geen concreet antwoord. Het zal zijn tijd nodig hebben."

Jolien werd dinsdag geopereerd van een -wellicht aangeboren- gezwel in de hersenen. Dat werd drie jaar geleden per toeval ontdekt tijdens een scan na een val op training, maar meer dan 'opvolging' bleek toen niet nodig. Twee weken geleden -tijdens een check-up- bleek het onding toch gegroeid te zijn en werd onmiddellijk beslist over te gaan tot het wegsnijden ervan. Best een gecompliceerde operatie, die gelukkig goed verlopen is.

"Hopelijk zonder nabehandelingen"

Verschueren hoopt na het weekend het ziekenhuis te verlaten om thuis in alle rust verder te herstellen. "Groot vraagteken: het blijft nog enkele dagen wachten op definitief uitsluitsel of het goed- of kwaadaardig was. Dat wordt op dit moment onderzocht. Ik hoop echt dat er geen nabehandelingen meer nodig zijn", blijft de dubbele winnares van de Koppenbergcross hoopvol."

Dat ze er de moed inhoudt, vertelt Jolien. "Ik ben strijdvaardig. Ik krijg veel steun van familie, vrienden én supporters. Dat doet deugd. Ook mijn geloof helpt me! Een extra troef die me door deze moeilijke periode helpt." Jolien is kleuterleidster, maar kijkt een lange periode van inactiviteit tegemoet. "Sowieso schreef de behandelende arts mij een ziektebriefje tot eind mei voor, maar hij vertelde er meteen bij dat ik dit schooljaar wellicht niet meer voor de klas zal staan. Lawaai is nu ook niet de ideale remedie voor iemand die een hersenoperatie achter de rug heeft."

Voorlopig geen fiets

Wat het fietsen betreft, wordt verwacht dat Jolien minstens zes weken moet wachten vooraleer ze opnieuw buiten mag fietsen. Maar ook dat is maar een prognose. "Aan de goesting zal het in elk geval niet liggen. Liever vandaag dan morgen. Al moet de pijn uiteraard eerst afnemen."Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Persbericht Pauwels Sauzen-Vastgoedservice
Zoeken

Kalender

maart 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031