Van Aert: 'Ronde van Vlaanderen nog iets anders dan Gent-Wevelgem'

Van Aert: 'Ronde van Vlaanderen nog iets anders dan Gent-Wevelgem'

Veldritwereldkampioen Wout van Aert rijdt morgen zijn allereerste Ronde van Vlaanderen. Op de voorafgaande persbabbel bleef hij vooral bescheiden. "Mijn voorjaar is inderdaad al goed verlopen. Anderzijds: ik heb nog nergens het verschil kunnen maken."

Negen wedstrijden stonden dit voorjaar op zijn programma. Zeven zijn er ondertussen achter de rug. Overal waar hij startte, kleurde hij mee de koers, met een derde plaats in de Strade Bianche en een tiende in Gent-Wevelgem als uitschieters.

Onder meer Belgisch kampioen Oliver Naesen ziet Van Aert dan ook als een van de vele kanshebbers om ook in de Ronde van Vlaanderen te schitteren. Op de persbabbel in het Beverense Hotel Van der Valk temperde Wout van Aert de verwachtingen. "Natuurlijk wil ik het zo goed mogelijk doen. Ik ben er ook klaar voor, zowel fysiek als mentaal. Ik verkeer in de best mogelijke conditie om aan mijn laatste tweeluik (na de Ronde volgt ook nog Parijs-Roubaix, red) te beginnen. Maar ik weiger om me illusies te maken."

Intuïtie

"De Omloop, de Strade Bianche of Gent-Wevelgem is de Ronde niet", gaat hij voort. "En dan nog, ik heb sowieso nog nergens het verschil gemaakt. Ik denk dat het kwestie wordt om zo lang mogelijk te volgen, in de hoop in de finale mee te zijn met de beteren. Om daarna op intuïtie te koersen."

Vorige woensdag, tijdens Dwars door Vlaanderen, kwam de kopman van Veranda's Willems-Crelan nog in botsing met een seingever. "Ik heb nog wat last van stramheid in nek en schouder, maar dat zal me zondag niet belemmeren om vol te koersen", gaf hij nog mee.

Naast Van Aert staan morgen met Zdenek Stybar (Quick.Step Floors) en Mike Teunissen (Team Sunweb) nog twee jongens aan de start die we kennen vanuit het veldrijden. Lars Boom is er dit jaar niet bij. Na zijn hartoperatie begin dit jaar is Boom nog niet fit genoeg om deel te nemen.

Foto': ©Veldritkrant en Glenn Coessens / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!