Mathieu van der Poel rijdt morgen eerste WB Mountainbike

Mathieu van der Poel rijdt morgen eerste WB Mountainbike

Zes dagen geleden werd Mathieu van der Poel al derde in de Zuid-Afrikaanse Cape Town Cycle Tour. Maar morgen begint het internationale MTB-seizoen voor echt met de openingsmanche van de Wereldbeker in Stellenbosch.

Net als Wout van Aert heeft ook Mathieu van der Poel geen vakantie na het voorbije crossseizoen. De Europese kampioen mikt deze zomer op een goed eindklassement in de Wereldbeker mountainbike en dan pikt hij best ook de openingsmanche in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch mee.

Van der Poel (Corendon-Circus) vertrok een weekje eerder en reed vorige zaterdag al de Cape Town Cycle Tour, een voorbereidingswedstrijd waarin hij derde werd, achter het Specialized-duo Same Gaze en Howard Grotts. Dat hij ervan had genoten, liet hij via zijn Strava-account weten.

Stofferig

Morgen volgt dus het eerste serieuze werk met de WB-manche in Stellenbosch. Vandaag trok Van der Poel alvast op verkenning. De omloop ligt er stofferig bij, met een aantal steile hellingen.

Best zware kost, waarbij inhalen bovendien niet evident is. Wat dat betreft is Van der Poel zeker niet in het voordeel, want hij vertrekt niet van op de eerste rijen. Een goede start wordt dus belangrijk als hij met de toppers wil wedijveren.

Topfavoriet is uiteraard Nino Schurter. De Olympische kampioen domineerde vorig jaar het hele seizoen. In de Wereldbeker scoorde hij zelfs een zes op zes. De wedstrijd is live te volgen op www.redbull.tv. Start om 14u50 plaatselijke tijd (13u50 bij ons).


Foto's met dank aan (©) Marleen Rotthier / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!