Broers Toon en Victor Vandebosch trekken naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Broers Toon en Victor Vandebosch trekken naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Pauwels Sauzen-Vastgoedservice versterkt zich voor volgend veldritseizoen met Toon (18) en Victor Vandebosch (20). De jongste van de broers tekende een overeenkomst tot eind 2022. Victor deed dat voor twee seizoenen.

Toon Vandebosch verteerde de voorbije winter vlotjes de overstap van de junioren naar de beloften. Ook al was hij de jongste van de bende, hij slaagde er meermaals in zich te meten met de wereldtop. Het leverde de Kempenaar als eerstejaars onder meer selecties voor zowel EK als WK op. Ook op het Belgisch kampioenschap in de duinen van Koksijde bevestigde hij met een tweede plaats.

Dat mondde uit in interesse van een aantal teams. Uiteindelijk vonden Vandebosch en het management van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice elkaar in een overeenkomst tot eind 2022. In zijn slipstream volgt ook de anderhalf jaar oudere Victor. Die blijft minstens twee volle winters bij het team.

De broers komen over van Corendon-Circus van onder meer Mathieu van der Poel en Tom Meeusen. "Het is voor mij niet onbelangrijk dat ik mijn broer aan mijn zijde heb", aldus de jongste van de twee. "Die kans krijg ik bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, net als de garantie dat ik mij de komende jaren in alle rust en zonder druk verder kan ontwikkelen. We zijn in elk geval blij met het vertrouwen dat we krijgen. Ik kan nu met een gerust gemoed stilaan beginnen toewerken naar volgend seizoen."

Het teammanagement is verheugd met de versterking. "Van het talent van zowel Toon als Victor waren we al langer overtuigd. Bedoeling is nu dat ze zich in onze omgeving zonder druk verder kunnen ontplooien in de schaduw van onze profs", aldus Geert Vanhoof.

Meer dan een jaar nadat het toenmalige Crelan-Vastgoedservice Wout van Aert en Tim Merlier liet vertrekken naar Team Nuyens, lijkt Pauwels Sauzen-Vastgoedservice opnieuw stappen te zetten. Eerder hoorden we ook al dat Laurens Sweeck het team zal komen versterken, al is dat tot op vandaag nog niet officieel gecommuniceerd.

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!