Wout van Aert stunt in Strade Bianche

Wout van Aert stunt in Strade Bianche

Straffe stoot van Wout van Aert in de Strade Bianche gisteren. Net als in de Omloop kleurde hij ook op de Toscaanse grindwegen de finale. Het leverde hem -buiten alle verwachtingen- een podiumplaats op. Tiesj Benoot pakte in Siena zijn eerste profzege.

Van Aert koerst in de Strade Bianche zoals we hem kennen in het veld: met open vizier. Op 45 kilometer van de finish reageerde hij op een uitval van de Fransman Romain Bardet. De twee reden weg uit een gedecimeerd peloton met daarbij alle favorieten, zoals Sagan, Kwiatkowski, Stybar, Valverde, etc.. Ze vonden elkaar wonderwel en trokken samen op avontuur.

Toen de voorsprong van de twee opliep tot boven de minuut, kwam er reactie uit de groep der favorieten. Pieter Serry en Tiesj Benoot probeerden de sprong naar voor te maken. Uiteindelijk kon alleen Benoot nog aansluiten bij Bardet en de verbazende Van Aert. Op vijftien kilometer van de streep lag het podium zo goed als vast: Van Aert, Bardet en Benoot zouden voor de zege strijden.

Amper drie kilometer verder was duidelijk wie de sterkste was: Tiesj Benoot (net als Van Aert amper 23) luidde de aanvalstrom. Zowel de wereldkampioen veldrijden als de nummer drie van de laatste Ronde van Frankrijk moesten buigen... Op de slotklim richting Siena ging bij Wout van Aert helemaal het licht, waardoor hij ook Bardet moest laten rijden.

Nog tot eind 2019 onder contract bij Veranda's Willems-Crelan

Maar met zijn derde plaats heeft Van Aert gisteren de wielerwereld verbaasd, laat dat duidelijk zijn. De lokroep naar de weg is na deze podiumplaats groter dan ooit. Ongetwijfeld zal de wereldkampioen nog meer gegeerd zijn door de topteams, ook al ligt de Kempenaar nog tot eind volgend jaar onder contract bij Veranda's Willems-Crelan. Zelf gaf hij eerder al aan zeker volgende winter nog zijn regenboogtrui alle eer aan te doen.

De komende tien dagen last Van Aert een break van tien dagen in. In die periode wil hij zich verder voorbereiden richting de Vlaamse topklassiekers. De competitie hervatten doet hij in Nokere Koerse, gevolgd door de GP Denain.

Foto: ©LaPresse - Ferrari / Paolone / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!