Velofollies 2024

Wout van Aert kleurt meteen mee de finale bij debuut in Omloop

Wout van Aert kleurt meteen mee de finale bij debuut in Omloop

Wout van Aert reed een verstandige eerste Omloop het Nieuwsblad en hield zich heel lang goed verscholen in het peloton. Op de Muur van Geraardsbergen reed de wereldkampioen veldrijden mee naar boven met de besten en kleurde erna met een kopgroep van 12 mee de finale.

Zelfs de meest aandachtige kijker én cyclocrossliefhebber zal zich op een gegeven moment hebben afgevraagd of Wout van Aert nog in wedstrijd was. De wereldkampioen veldrijden hield zich immers heel lang, goed en verstandig, verscholen in de buik van het peloton. Het was pas na een lekke band dat Van Aert in beeld werd gebracht toen hij achteraan het vooropliggend peloton terug kwam aansluiten.

Richting de Muur schoof Wout stelselmatig naar voor en reed met de besten mee naar boven om met 12 man, met onder andere tweevoudig winnaar Greg Van Avermaet, Belgisch kampioen Oliver Naesen, Zdenek Stybar, Sep Vanmarcke, ... mee de finale te kleuren.

Tom Boonen: "Van Aert had kunnen winnen"

Uiteindelijk won de Deen Michael Valgren Anderson, die met een demarrage uit de kopgroep niet meer werd teruggegrepen door de achtervolgers. Van Aert finishte in het pak (32ste) en beseft dat er misschien meer in zat.

Niemand minder dan Tom Boonen liet vallen dat Wout van Aert wel had kunnen winnen vandaag."Ik mis de ervaring om mee te springen (met Anderson, nvdr) en was al content en een beetje geschrokken om mee te zijn op de Muur, niet aan het denken hoe te winnen. Ik dacht ook, met de wind op kop, dat elke demarrage wel zou terugwaaien. Vanaf Denderwindeke was ik me eigenlijk al aan het voorbereiden op een sprint", aldus Wout van Aert.

De volgende wedstrijd op zijn programma en waar hij naar uitkijkt is de Strade Bianche op 3 maart.

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Bart D en Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!