Wereldkampioen Eli Iserbyt blijft nog een jaar langer beloften

Wereldkampioen Eli Iserbyt blijft nog een jaar langer beloften

Eli Iserbyt zal zijn pas veroverde regenboogtrui volgende winter nog tonen bij de beloften. De kersverse wereldkampioen voelt zich nog niet klaar voor een definitieve overstap naar de profs. “Zo kan ik nog fun hebben.”

Na drie jaar zijn de meeste jongeren 23 jaar waardoor ze naar de profs moeten, maar de kersverse wereldkampioen is nog een jaar “Als ik de trui niet had gepakt vandaag, had ik waarschijnlijk volgend jaar wel de definitieve stap naar de profs gezet. Maar nu wil ik die regenboogtrui natuurlijk wel tonen en meer fun hebben”, vertelde Iserbyt na zijn WK-triomf.

Iserbyt besliste om dit seizoen twintig profwedstrijden te rijden en evenveel wedstrijden bij de beloften. “Ik heb daarin gemerkt dat ik eigenlijk nog niet klaar ben voor de definitieve overstap. Ik moet nog groeien. Maar met Gianni (ploegleider Meersman, nvdr.) zullen we een mooi wegprogramma rijden en daarin maak ik misschien wel grote stappen. In juli volgt nog een evaluatie.”

Relaxed

Iserbyt soleerde met veel machtsvertoon naar een twee wereldtitel in drie jaar. “Ik had niet verwacht dat ik zo makkelijk zou winnen. Ik was goed vertrokken en zat meteen in de wedstrijd. Na mijn goede prestatie in Overijse wist ik dat dit parcours me uitstekend lag. Zeker na de opwarming toen ik merkte dat het parcours opgedroogd was en het meer een stoemcross werd. Dat gaf me ook vertrouwen. Vooraf was ik echt heel relaxed. Ik was ook goed vertrokken en zat meteen goed in de wedstrijd. En ik maak het ook af. Deze titel is mooi voor België en de nieuwe bondscoach. Ook voor de ploeg is dit fantastisch. Het is een mooie dag."

Foto: ©Photopress .be / Tekst: Jeffrey Fierens

Vind volledige uitslag WK Valkenburg op zondag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!