Isolteam Warm aanbevolen door Wout
Velofollies 2010

IJzersterke Iserbyt soleert naar tweede regenboogtrui

IJzersterke Iserbyt soleert naar tweede regenboogtrui

Eli Iserbyt heeft zich voor de tweede keer tot wereldkampioen bij de beloften gekroond. Niet Tom Pidcock, maar Joris Nieuwenhuis zijn voornaamste belager. Na materiaalpech van de Nederlander begon Iserbyt aan een knappe solo richting tweede regenboogtrui.

De titelstrijd bij de beloften moest een duel worden tussen Eli Iserbyt en de Brit Tom Pidcock. Maar vlak na het startschot was al duidelijk dat het nooit tot die tweestrijd zou komen. De Brit schoot niet goed uit de startblokken en volgde na een halve ronde al op twintig seconden. Uiteindelijk zou hij op de vijftiende plek finishen, op net geen vier minuten achterstand.

Materiaalpech

Die andere favoriet, Iserbyt, was wel meteen bij de pinken. De renner van Marlux-Bingoal dook als vierde het veld in, vlak achter kopstarter Joris Nieuwenhuis. De Nederlandse titelverdediger verkondigde vooraf dat het parcours op de Cauberg hem op het lijf is geschreven en dat toonde hij. Niet Pidcock, maar hij zou de tweestrijd aangaan met Iserbyt. Of toch voor een halve ronde. Want een schuiver en twee keer pech gooide roet in het eten van de Nederlander.

Eerst ging Nieuwenhuis onderuit op de schuine kant waardoor Iserbyt het laatste gaatje kon dichten. Even later kon de Belg een kleine kloof slaan na een lekke band voor de Nederlander. Dat gaatje van een handvol seconden werd een groot gat nadat Nieuwenhuis ook nog eens een tiental stilstond in de materiaalzone met problemen aan de schoen.

Extra bonus

Intussen was een ontketende Iserbyt 25 seconden weggereden. De Belg toonde zich, ondanks een valpartij op het einde van de glibberige afdaling, nadien ook beste man in koers. De West-Vlaming wist zijn voorsprong te consolideren en zelfs nog enkele extra seconden bonus te pakken. Niets stond de WK-triomf nog in de weg. Na de ontgoocheling op de vorige regenboogstrijd in Bieles pakt Iserbyt dus de wereldkampioenentrui terug. Ook in Zolder in 2016 was hij kroonde hij zich tot beste beloften van de wereld.

Voor het zilver had pechvogel Nieuwenhuis achter de rug van Iserbyt nog het gezelschap gekregen van de Fransman Gras. De twee bleven lange tijd bij elkaar, maar in de slotronde wist de Nederlander de Fransman uit het wiel te rijden en zilver te pakken. Thijs Aerts werd tweede Belg op de vijfde plek, Timo Kielich werd tiende voor Yannick Peeters en Toon Vandebosch.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

december 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31