Dit doen Van Aert en co. de avond voor het WK

Dit doen Van Aert en co. de avond voor het WK

Nog een keer slapen en dan strijden de mannen voor de regenboogtrui. Die laatste avond staat vooral in het teken van rusten. Toch kruipt Wout van Aert voor het slapengaan nog even op de rollen.

“We hebben tijd zat om te rusten”, zegt Laurens Sweeck. Want inderdaad, met het WK vlak voor de deur staat de laatste avond vooral in het teken van niet te veel energie verspillen. Zegt Quinten Hermans: “Ik zou liever wat rondwandelen, maar ik mag zo weinig mogelijk energie verspillen. Zelfs mijn playstation heb ik wijselijk thuis gelaten. Ik jaag mij daar toch te hard in op waardoor mijn hartslag toch alleen maar in de lucht zou gaan.”

Temptation Island

Één renner doet ’s avonds wel nog een inspanning: Wout van Aert. “Na het avondeten rijd ik altijd nog twintig minuten op het gemak op de rollen. Ik heb het gevoel dat mijn eten dan beter verteert en dan ga ik met een lichter gevoel naar bed. Afsluiten doen Tim (Merlier, zijn kamergenoot, nvdr.) en ik altijd met een serie. Momenteel zijn we Arrow aan het kijken. Zes seizoenen zijn er daarvan, maar ik zit nog maar in het begin. Ik heb dus nog wel wat te bekijken.”

Series zijn het veruit het populairste redmiddel tegen de verveling bij de Belgische ploeg. Op de kamer van Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck vermaakten ze zich afgelopen week vooral met Temptation Island. “We hebben al drie afleveringen gezien”, lacht Sweeck. “Michael wist dat we die al konden bekijken. Maar afgelopen week hadden we alles al gezien. Hopelijk vinden we de volgende afleveringen ook al ergens online.”

Avondmens Van Aert

De wedstrijd is zo min mogelijk een gespreksitem in de hotelkamers. “Zondag zullen we het er al genoeg over hebben”, klinkt het. Tim Merlier legt de avond vooraf wel altijd zijn koersspullen klaar en beslist met welke versnellingen hij zal rijden.

Rond elf uur is op alle kamers het licht uit. “Ik beslis wanneer we slapen”, zegt Merlier. “Wout is een avondmens en zou de hele nacht kunnen opblijven. Ik geraak ook niet snel in slaap, maar hij daarentegen legt zich neer en belandt binnen de vijf minuten in dromenland.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!