Broers Roodhooft hardhandig aangepakt na wereldtitel Sanne Cant

Broers Roodhooft hardhandig aangepakt na wereldtitel Sanne Cant

Na de wereldtitel van Sanne Cant werden teammanager Philip Roodhooft en ploegleider Christoph Roodhooft hardhandig aangepakt door de beveiliging aan het podium. "De politie heeft zich geëxcuseerd, maar we hebben we wel klacht ingediend", aldus Philip Roodhooft.

Het voorval gebeurde tijdens de podiumceremonie na het WK voor vrouwen elite, gewonnen door Sanne Cant. Mekaniekers Dieter Clerx en Kevin Cant wilden Sanne feliciteren, maar werden hardhandig aangepakt door de security. Christoph Roodhooft wilde op zijn beurt de gemoederen bedaren, maar werd zelf ook geviseerd door de security. Ook bondscoach Sven Vanthourenhout en bondsvoorzitter Tom Van Damme probeerden de security tot rede te brengen, maar zonder succes.

"Dit was gewoon onwezenlijk", vertelt Philip Roodhooft. "De manier waarop wij hier werden aangepakt tart alle verbeelding. Ik stond achter het podium te genieten van de wereldtitel van Sanne Cant toen ik plots zag dat de beveiligingsmensen Christoph hardhandig aanpakten. Ik wilde de gemoederen bedaren, maar voor ik het wist kreeg ik klappen van verschillende mensen."

Klacht ingediend

Na het incident werden Philip Roodhooft en zijn vrouw door de politie van Maastricht meegenomen voor een verklaring. "Wat mijn vrouw er uiteindelijk mee te maken heeft is mij totaal onduidelijk. Maar ok, we hebben onze verklaring afgelegd en die stemde perfect overeen met enkele getuigenverklaringen waarna we meteen mochten beschikken. Een pv is niet opgesteld en de politie heeft zich geëxcuseerd voor het optreden van de security. Ze hebben ons zelfs aangeboden om ons terug te brengen naar het hotel. Zelf hebben wij wel klacht neergelegd tegen de beveiliging. Dit kunnen we zo niet laten." IKO-Beobank communiceerde nog dat het incident nu afgesloten is en er dan ook niet verder over gecommuniceerd zal worden.

Foto: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!