AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Van Aert: 'Ik hoop dat de fans het sportief houden'

Van Aert: 'Ik hoop dat de fans het sportief houden'

Schrijf op: Wout van Aert is klaar om zijn wereldtitel te verdedigen. Ook als de superfavoriet Mathieu Van der Poel heet. “Ik ben beter dan vorig jaar." De uittredende wereldkampioen hoopt dat alle fans het sportief houden.

“Vorige week in Hoogerheide voelde ik na een zware trainingsweek dat ik de goede vorm te pakken heb. En na een doorgedreven training weet ik dat ik de topvorm beet heb. Ik durf zelfs te zeggen dat ik beter ben dan vorig jaar. En ik heb meer vertrouwen."

Van Aert pakte dit seizoen acht overwinningen, een pak minder dan de 26 zeges van grote concurrent Mathieu Van der Poel. “Neen, deze winter zal niet de geschiedenis ingaan als het beste uit mijn carrière. Daar gaat dit WK ook weinig aan veranderen. Als ik de regenboogtrui pak, ga ik ook niet uitschreeuwen dat ik een topseizoen heb gehad."

Geen bierdouches

Op de persconferentie ging het ook nog over de wereldtitel van vorig jaar in Bieles en de bekende groene tubes waarmee hij de wereldtitel wegkaapte. Coach Niels Albert liet vorige week vallen dat hij opnieuw iets van plan is. “Ik heb geen tubes zoals vorig jaar”, zei Van Aert. “Hij zegt soms ook maar wat. Ik start met een traditionele Rhino. Niets speciaals."

De Kempenaar beseft dat de Nederlandse fans in Valkenburg vol achter topfavoriet Mathieu Van der Poel zal staan. “Maar het zal wel meevallen met de rivaliteit, denk ik”, zegt Van Aert. “Vorige week in Hoogerheide reed ik echt in het hol van de leeuw. Gelukkig bleven de fans daar sportief. Maar ik hoop dat ik niet dezelfde bierdouches over me heen krijg als de Nederlanders twee jaar geleden in Zolder. Toch heb ik vorig jaar in Hulst al te maken gehad met onsportieve fans. Dat zou jammer zijn. Dit WK moet een feest zijn voor iedereen. "

Foto’s: Photopress.be / Tekst: Jeffrey Fierens

Vind info WK Valkenburg op zondag via onze kalenderpagina
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30