Mathieu Van der Poel: “WK kan na twee minuten al beslist zijn”

Mathieu Van der Poel: “WK kan na twee minuten al beslist zijn”

Mathieu Van der Poel start al superfavoriet voor de wereldtitel in Valkenburg. De Nederlander is in ieder geval tevreden met het technische en veeleisende parcours: “De nieuwe wereldkampioen kan na twee minuten al bekend zijn”, waarschuwde hij op de persconferentie.

Voor hij de pers te woord stond, verkende Mathieu Van der Poel voor het eerst de WK-omloop. En de topfavoriet zag een parcours waar hij zich op en top kon uitleven. Kan het eigenlijk fout lopen bij de grote topfavoriet? “Er kan veel mis gaan”, zegt de Nederlander zelf. “Zeker op dit lastige parcours. Overal loert er gevaar. Tijdens de verkenning ben ik daarnet al tegen de grond gegaan. Zonder erg. Ach, liever nu tegen de grond gaan dan zondag tijdens de wedstrijd.”

Nog een vaststelling van Van der Poel tijdens zijn rondjes op het parcours: de wedstrijd kan na drie minuten al beslist zijn. “Dan komen we een eerste keer aan de verraderlijke schuine kanten. Als je daar kan blijven rijden en achter je beginnen ze te sukkelen, pak je meteen een voorsprong. En op een WK moet je zorgen dat je snel weg bent. Tactisch koersen? Als ik tien seconden voorsprong heb, ga ik niet meer inhouden.”

Geen thuisvoordeel

Veel ploegenspel verwacht hij ook niet. “Zeggen de Belgen dat ze een hechte groep hebben? Ze zeggen dat ieder jaar. Hier speelt een goede ploeg toch geen rol. Het is zo zwaar dat het snel een strijd man tegen man zal worden.”

En dan kan het Nederlandse thuispubliek een extra stimulans bieden. Of toch niet? “Thuisvoordeel? Nog nooit iets van gemerkt”, aldus Van der Poel. “Sommigen zeggen dat dat ze vijf kilometer per uur rijden als ze voor eigen publiek rijden, maar ik heb dat toch nog niet gevoeld. Wellicht zullen er evenveel of misschien wel meer Belgische dan Nederlandse fans langs het parcours staan.”

Foto: ©Photopress.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!