David van der Poel en Loes Sels scoorden in Rucphen

David van der Poel en Loes Sels scoorden in Rucphen

Gisteren werd gecrost in het Nederlandse Rucphen. Loes Sels haalde het bij de dames met een lange solo. Bij de heren werd het spannender: David van der Poel was de sterkste in een sprint met vier, voor Aernouts, Vanthourenhout en Vermeersch.

Loes Sels was met voorsprong de beste in de dameswedstrijd. De Kempense reed van start tot finish aan de leiding. De jonge Nederlandse Manon Bakker werd -weliswaar op ruime afstand- fraai tweede, voor Christine Majérus. De Luxemburgse profiteerde daarmee van de opgave van Thalita de Jong. Die was na een slechte start opgerukt naar plaats drie, maar kettingproblemen fnuikten een verdere opmars.

Meer spanning bij de elite heren met een kwartet in de hoofdrol: Dieter Vanthourenhout, Jim Aernouts, Gianni Vermeersch en David van der Poel. In een sprint met vier (na een uur en acht minuten wedstrijd) haalde Van der Poel het na een spannend spurtje van Jim Aernouts en Dieter Vanthourenhout. Voor David zijn vijfde seizoenszege.

Knappe prestatie ook van Braam Merlier. De elite zonder contract (jongere broer van Tim) miste de kopgroep, maar na een lange inhaalrace kwam hij op twee ronden van het einde toch voorin aansluiten. Helaas, net op dat moment werd voorin het tempo weer de hoogte ingejaagd... Merlier zou vijfde worden.

Foto's: ©Veldritkrant / Tekst: Nico Dick - Bart Desmet




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!