Wout van Aert mag zich opmaken voor Parijs-Roubaix

Wout van Aert mag zich opmaken voor Parijs-Roubaix

De kogel is door de kerk. Veranda's Willems-Crelan krijgt een wildcard voor Parijs-Roubaix. Dat maakte organisator ASO zonet bekend via een persbericht. Zo kan veldritwereldkampioen Wout van Aert straks toeleven naar zijn favoriete klassieker.

Het moet zijn dat Nick Nuyens achter de schermen goed gelobbyd heeft. Of voldoende centen op tafel gelegd... In elk geval, zijn Veranda's Willems-Crelanteam heeft een ticket op zak voor Parijs-Roubaix, en rekening houdende met de prestaties van het team in de zomer van 2017, was dat toch niet zo voor de hand liggen. Ongetwijfeld speelt de aanwezigheid van Van Aert mee in de beslissing.

Vallen uit de boot: Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Gobert. Zij mogen dan wel van start in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De zes andere wildcards voor Parijs-Roubaix gaan naar vijf Franse teams (Cofidis, Delko Marseille, Direct Energie en Fortuneo en Vital Concept) en het Waalse Aqua Protect-Veranclassic.

"Opluchting"

Van Aert reageerde bijzonder opgetogen: “Ik ben enorm tevreden dat we kunnen starten in Parijs – Roubaix. Een van de redenen waarom ik mijn veldritseizoen anders heb aangepakt dit jaar is omdat ik wil proeven van de topklassiekers in het voorjaar. In mijn voorbereiding zijn we er altijd vanuit gegaan dat we hier zouden starten, maar het is toch een opluchting dat we er effectief aan de start zullen staan. Parijs – Roubaix past misschien wel het best bij mijn profiel, zeker als je naar mijn lichaamsbouw kijkt. Over kasseien rijden is iets wat ik graag doe, misschien dat mijn veldrittechniek daar wel voor iets tussen zit. Tijdens Parijs – Roubaix tellen de kleinste details, ook wat het materiaal betreft. We zullen ons tot in de puntjes moeten voorbereiden. Ik kijk er enorm naar uit om hier aan mee te werken."

"Iedere wedstrijd die ik in het voorjaar zal betwisten is voor mij even belangrijk omdat we deze campagne echt als een leerproces beschouwen. Ik wil vooral kijken tot wat ik in staat ben en dat kan je alleen maar ondervinden door deze wedstrijden te rijden. De kans bestaat dat ik veel leergeld zal moeten betalen, maar ik voel me klaar om deze uitdaging aan te gaan.”Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!